εργαστήριο

Νέα κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα σε Αθήνα, Κρήτη και Κόρινθο – Έκτακτη σύσκεψη στην Κρήτη με Τσιόδρα – Χαρδαλιά

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη ξεκίνησε στις 15.30 το μεσημέρι για τα κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα (ινδική) που εμφανίζονται ιδιαίτερα αυξημένα στην Κρήτη. Τα νέα κρούσματα εντοπίσθηκαν, επίσης, στην Αθήνα και την Κόρινθο. 

Η σύσκεψη θα γίνει με τη συμμετοχή του Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά,και του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Ακης Σκέρτσου και του Θεόδωρου Λιβάνιου, του περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη και δήμαρχων της Κρήτης.

Η τηλεδιάσκεψη γίνεται μετά από πρόσκληση της Πολιτικής Προστασίας και ζητούμενο είναι να περιορισθεί η εξάπλωση και να επισπευσθεί ο εμβολιασμός των πολιτών στην Κρήτη.

Νωρίτερα, μιλώντας στον ΣΚΑΙ 100,3 ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας αποκάλυψε ότι νέα κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα εντοπίστηκαν σε Αθήνα, Κρήτη και Κόρινθο. Το απόγευμα θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις. «Ήδη έχουν ανακοινωθεί 11 κρούσματα της παραλλαγής τύπου ΔΕΛΤΑ και αναμένεται να ανακοινωθούν περισσότερα σήμερα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ.

Ο κύριος Αρκουμανέας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για όσους συμπολίτες μας δεν έχουν εμβολιαστεί και τόνισε ότι μέχρι τέλος Αυγούστου θα έχει κυριαρχήσει η μετάλλαξη τύπου Δέλτα στη χώρα μας. «Κινδυνεύουν οι ανεμβολίαστοι», τόνισε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι το συγκεκριμένο στέλεχος της μετάλλαξης Δέλτα είναι 50-60% πιο μεταδοτικό. Διευκρίνισε πάντως ότι οι εμβολιασμένοι πολίτες καλύπτονται και από αυτή τη μετάλλαξη.

In this article