Αδιέξοδη και ταραχώδης η συνάντηση Γεωργιάδη με τους γιατρούς

26-12-2016

Σε νέο αδιέξοδο μεταξύ υπουργού Υγείας και γιατρών κατέληξε η χθεσινή «ταραχώδης» συνάντηση του κ. Γεωργιάδη με εκπροσώπους του ΠΙΣ και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας γιατρών ΕΟΠΥΥ.

Οι γιατροί αποχώρησαν από την συνάντηση τερματίζοντας οριστικά τον διάλογο και ζητούν την αποπομπή της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας. Την Πέμπτη οι εκπρόσωποι των γιατρών προσήλθαν στον διάλογο εκτιμώντας ότι δέχεται τροποποιήσεις σε σημεία του σχεδίου νόμου που αφορούν κυρίως στη διαθεσιμότητα του προσωπικού του ΕΟΠΥΥ, για τις οποίες, όπως υποστηρίζουν, είχε δεσμευθεί την προηγούμενη Δευτέρα.

Ο υπουργός ωστόσο εμφανίστηκε αρνητικός σε αλλαγές, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι δεν υπάρχει περιθώριο καθυστέρησης στην προώθηση του νόμου. Σχολιάζοντας μάλιστα την συμπεριφορά τους ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε: «Κοιτάξτε να δείτε. Εμένα εδώ δεν με διόρισε ούτε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, ούτε ο Σύλλογος των γιατρών του ΕΟΠΥΥ. Εμένα εδώ με διόρισε ο κ. Πρωθυπουργός. Άρα φαντάζομαι το αν θα μείνω ή αν θα φύγω είναι απόφαση του κ. Πρωθυπουργού. Μπορώ, όμως, να σας πω ότι η μεταρρύθμιση έχει την πλήρη υποστήριξη του Πρωθυπουργού και αποτελεί κυβερνητική απόφαση και όχι απόφαση προσωπική μου».

Σύμφωνα με τον υπουργό η βασική ιδέα του νομοσχεδίου προκαλεί γενική συναίνεση. «Καλό είναι και οι γιατροί να καταλάβουν ότι σε αυτή την μεταρρύθμιση θα ήταν πολύ καλύτερο να είναι παρόντες  παρά απόντες. Το έχω  πει από την πρώτη ημέρα. Αλλά εκείνοι επέλεξαν αντί να είναι παρόντες να κάνουν εξήντα ημέρες απεργία. Δεν τους φταίω εγώ σε αυτό. Αν έκαναν την απεργία πιστεύοντας ότι θα κάνουν την κυβέρνηση να υποχωρήσει επί της μεταρρυθμίσεως έκαναν μεγάλο λάθος», σημείωσε.