Άδωνις Γεωργιάδης: Δει δη χρημάτων…Άνδρες Αθηναίοι

26-12-2016

Ο Υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ανοίγοντας τις εργασίες της ημερίδας «Η Υγεία στην ψηφιακή εποχή. Ηλεκτρονική συνταγογράφηση: Προκλήσεις και Προοπτικές» έκανε ένα σύντομο χαιρετισμό όπου έδωσε ένα μικρό αλλά ενδεικτικό το στίγμα του σκεπτικού του.

Καταρχάς ο κος Γεωργιάδης  ήρθε και μίλησε στη θέση του πρώην υπουργού κου Λυκουρέντζου αφού οι ομιλητές της ημερίδας είχαν προγραμματισθεί πριν από τον ανασχηματισμό. Ο νέος υπουργός δέχθηκε να έρθει να μιλήσει χωρίς να έχει κλείσει ούτε ένα εικοσιτετράωρο  από τη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του θεωρώντας όπως εξήγησε ότι το κράτος πρέπει να έχει συνέχεια και συνέπεια. Αυτό που δεν έχει το κράτος ήταν το πρώτο πράγμα που ανέφερε ο κος Γεωργιάδης …χρήμα.

Δει δη χρημάτων και άνευ τούτων ουδέν εστί γενέσθαι των δεόντων…είπε ο γνωστός για τις ιστορικές του γνώσεις κος Γεωργιάδης, τονίζοντας ότι τα λεφτά που μας λείπουν κάνουν αναγκαστικά το οικονομικό πρόβλημα να γίνεται πρωτεύον και η υγεία να μένει πίσω. “Θα πρέπει ως κοινωνία και ως πολιτεία να συναπαφασίσουμε για το πως θα διαχειριστούμε το δημόσιο πλούτο για να ενισχύσουμε τους αδύνατους και να αφήσουμε μία παρακαταθήκη στα παιδιά μας.”

Εκτός από χρήμα δεν έχουμε ούτε χρόνο αφού τον χάσαμε όλα αυτά τα χρόνια που περνούσαν για να έρθει τώρα η τρόικα και όπως είπε ο κος Γεωργιάδης  να μας πιέσει για να κάνουμε τα αυτονόητα, πράγματα που έπρεπε να είχαμε κάνει πολύ πιο πριν όπως είναι και η ηλεκτρονική συνταγογράφηση. “.Με τα νέα θεραπευτικά πρωτόκολλα και με όλες τις συνταγογραφικές μεθόδους, είπε ο υπουγός, που θα χρησιμοποιήσουμε και που μπαίνουν σε εφαρμογή, θα μπορούμε να έχουμε με ασφάλεια μια πιο σωστή διαχείριση  του δημοσίου πλούτου, προσπάθεια στην οποία πρέπει όλοι να συνδράμουμε, γιατί είναι το κοινό μας συμφέρον, όχι γιατί μας το επιβάλλει κάποιος».

* Δει δη χρημάτων και άνευ τούτων ουδέν εστί γενέσθαι των δεόντων…

Χρειάζονται χρήματα και χωρίς αυτά τίποτε δε μπορεί να γίνει απ΄όσα χρειάζονται.

Δημοσθένης προς Ολυνθίους.