Αφιέρωμα στην “ιστορία της Ιατρικής Σχολής”

26-12-2016

Στην ιστορία της Ιατρικής Σχολής, κατά τον πρώτο αιώνα λειτουργίας της είναι αφιερωμένη η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 5 Απριλίου στο πλαίσιο του εορτασμού των 25 χρόνων λειτουργίας του Αρχείου του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Το Ιστορικό Αρχείο του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΙΑ.ΕΚΠΑ), αποτελεί το σημαντικότερο και μεγαλύτερο αρχείο φορέα ανώτατης εκπαίδευσης στη χώρα μας. Στις συλλογές του, στις οποίες περιλαμβάνονται περισσότερα από 2.000.000 τεκμήρια, αποτυπώνεται όχι μόνο η ιστορία του πρώτου ελληνικού πανεπιστημίου, (έτος ίδρυσης: 1837), αλλά και σε μεγάλο βαθμό της χώρας, καθώς το Πανεπιστήμιο Αθηνών αποτέλεσε έναν από τους πλέον σημαίνοντες παράγοντες της κοινωνικής, πολιτιστικής και επιστημονικής ζωής του ανεξάρτητου κράτους.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης:

Καλωσόρισμα από τον Αν. Πρόεδρο του Ι.Α., επικ. Καθ. κ. Βαγγέλη Καραμανωλάκη.

Χαιρετισμοί από: τον Πρύτανη του Ε.Κ.Π.Α., Καθ. κ. Μελέτιο-Αθανάσιο Δημόπουλο. τον Κοσμήτορα της Ιατρικής Σχολής, Kαθ. κ. Ευστράτιο Πατσούρη. την Καθ. κ. Μαρία Στεφανίδου-Λουτσίδου, εκ μέρους του Προέδρου της Ιατρικής Σχολής, Kαθ. κ. Πέτρου Σφηκάκη.

Ομιλία της υπεύθυνης των αρχειακών συλλογών του Ι. Α. Ε.Κ.Π.Α., κας Χάιδως Μπάρκουλα, ΕΔΙΠ: «Η ιστορία του Πανεπιστημίου Αθηνών στην ψηφιακή εποχή».

Ομιλία της επίκ. Καθ. κας Ελευθερίας – Φωτεινής Πουλάκου – Ρεμπελάκου :«Η Ιστορία της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η διαδρομή τον πρώτο αιώνα της λειτουργίας της»

  Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα υπάρχει έκθεση με τεκμήρια από την ιστορία της Ιατρικής Σχολής.

Τρίτη, 5 Απριλίου 2016, ώρα 19.00, στην αίθουσα «Κ. Θ. Δημαράς», Ιστορικό Αρχείο ΕΚΠΑ Σκουφά 45.

Πληροφορίες: Μ. Τσιωτάκη 210 368 9522, Χ. Μπάκουλα 210 368 9526