Αυτοί είναι οι 10 παράγοντες που κάνουν το παιδί πιο έξυπνο

26-12-2016
Οι γονείς κυρίως θέλουν τα παιδια τους να είναι υγιή και ευτυχισμένα. Θέλουν όμως κι ένα παιδί έξυπνο που να μπορεί να έχει έχει πολλές δυνατότητες στη ζωή του.
 
Επιστημονικοί συνεργάτες του περιοδικού Time συγκέντρωσαν τους 10 παράγοντες που έχουν αποδειχθεί επιστημονικά ότι κάνουν τα παιδιά πιο έξυπνα.
Ποιοι είναι αυτοί;
 
1. Μουσική
Έρευνες έχουν αποδείξει πως τα παιδιά, τα οποία παρακολουθούν μαθήματα μουσικής εμφανίζουν υψηλότερο δείκτη IQ από τα παιδιά που δεν ασχολούνται καθόλου με τη μουσική.
 
2. Αθλητισμός
Σύμφωνα με μελέτες καλή φυσική κατάσταση ενός παιδιού αυξάνει κατά 20% την ικανότητα του να αποστηθίζει νέες πληροφορίες, όπως καινούριες λέξεις.
 
3. Ανάγνωση με τα παιδιά
Όπως έχει δείξει έρευνα, τα παιδιά που διαβάζουν παραμύθια με τους γονείς τους βελτιώνουν κατά πολύ την ικανότητα της ανάγνωσης.
 
4. Ύπνος
Αμέτρητες έρευνες έχουν δείξει πως η έλλειψη ύπνου οδηγεί σε καθυστέρηση της γνωστικής ωρίμανσης και ανάπτυξης του παιδιού.
 
5. Η δύναμη της θέλησης
Δεν είναι μόνο το IQ που κάνει το παιδί να πετύχει αλλά και η δύναμη της θέλησης.
 
6. Μάθηση με ενεργητικότητα
Όπως έχουν αποδείξει έρευνες και πειράματα, τα παιδιά στα οποία προσφέρεται η πληροφορία παθητικά,δεν καταφέρνουν να την κατακτήσουν τόσο καλά όσο τα παιδιά, τα οποία πληροφορούνται για κάτι μέσα από μια δραστηριότητα.
 
7. Διατροφή
Η διατροφή είναι κλειδί για την λειτουργεία και την ανάπτυξη του εφκεφάλου. Έρευνες έχουν δείξει πως  μαθητές που τρώνε καλύτερο πρωινό γεύμα την ημέρα ενός διαγωνίσματος φαίνεται πως αποδίδουν καλύτερα από εκείνους που δεν έφαγαν κάτι.
 
8. Ευτυχισμένο περιβάλλον
Ο βασικότερος παράγοντας για την καλή ψυχική υγεία του παιδιού, η οποία του επιτρέπει να ξεδιπλώσει τις ικανότητες και τα ταλέντα του είναι να μεγαλώνει σε ένα χαρούμενο περιβάλλον.
 
9. Οι φίλοι του
Πολλές έρευνες έχουν αποδείξει πως παιδιά με χαμηλούς βαθμούς μετατράπηκαν σε αριστούχους όταν ξεκίνησαν να κάνουν παρέα με καλύτερους μαθητές.
 
10. Η εμπιστοσύνη των γονιών
Το να πιστεύετε οι ίδιοι πως το παιδί σας είναι έξυπνο και ικανό να πετύχει ο,τι θελήσει είναι το στοιχείο που δίνει τη μεγαλύτερη δύναμη στο παιδί, καθώς αυξάνει την αυτοπεποίθηση του και το παιδί λειτουργεί χωρίς πίεση.
 
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Η παγκοσμιοποίηση κάνει ψηλότερα και εξυπνότερα παιδιά
Τα πρώτα παιδιά της οικογένειας είναι και τα πιο έξυπνα