Αυτή είναι η στρατηγική της γυναίκας για να κερδίσει έναν άντρα

09-10-2017

Σίγουρα  η κάθε γυναίκα είναι διαφορετική. Έχει λοιπόν τον δικό της τρόπο να διεκδικήσει την καρδιά του άντρα που την ενδιαφέρει. Ποια είναι όμως εκείνη η περίεργη στρατηγική που ακολουθούν κάποιες γυναίκες για να κερδίσουν τον άντρα που θέλουν; Την αποκαλύπτει νέα έρευνα Καναδών επιστημόνων.

Και ποια είναι αυτή η στρατηγική; Σύμφωνα με τη σχετική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Evolutionary Psychological Science, δεν είναι άλλη από το… κουτσομπολιό!
Αν και οι ερευνητές διευκρινίζουν ότι γυναίκες και άντρες κουτσομπολεύουν εξίσου, διευκρινίζουν ότι το «ωραίο φύλο» το κάνει συχνότερα για να βγάλει από τη μέση τον… ανταγωνισμό. Με άλλα λόγια, οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να κακολογήσουν ή να επικρίνουν μια άλλη γυναίκα που επιθυμεί ερωτικά τον ίδιο άντρα με εκείνες.

Οι γυναίκες, διαπίστωσαν οι ερευνητές, σχολιάζουν επίσης πιο συχνά την εμφάνιση μιας άλλης γυναίκας, ενώ οι άντρες εστιάζουν στα χρήματα, στο κύρος ή στις αθλητικές επιδόσεις όταν κουτσομπολεύουν έναν άλλο άντρα.

Όπως αναφέρει ο επικεφαλής της μελέτης, Άνταμ Ντέιβις, από το Πανεπιστήμιο της Οττάβα στον Καναδά, το κουτσομπολιό αποτελεί μια άκρως εξελιγμένη κοινωνική δεξιότητα και μια συνήθη τακτική ανταγωνισμού μεταξύ των δύο φύλων. Το θεωρεί λοιπόν αναγκαίο στις διαπροσωπικές σχέσεις και όχι ελάττωμα του χαρακτήρα.

Οι επιστήμονες γενικώς συμφωνούν ότι το κουτσομπολιό είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος να μάθει κανείς περισσότερες πληροφορίες για άλλους ανθρώπους, καθώς και μια μέθοδος εξερεύνησης των «αντιπάλων» του και αμφισβήτησης των ικανοτήτων τους ή και δυσφήμησής τους, ιδιαίτερα όταν όλα αυτά συμβαίνουν στο άκρως ανταγωνιστικό πεδίο των ερωτικών σχέσεων.
«Τα ευρήματα της μελέτης αποδεικνύουν ότι τελικά το κουτσομπολιό συνδέεται στενά με την αναζήτηση συντρόφου και δεν είναι απλώς ένα μειωτικό στερεότυπο για το γυναικείο φύλο» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ντέιβις.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Τι προσέχει πρώτα ένας άντρας σε μια γυναίκα;
Αυτά είναι τα δέκα πράγματα που δεν αντέχει ένας άντρας σε μια γυναίκα