Αυτό είναι το μυστικό για να τρώτε λιγότερο φαγητό

13-02-2017

Εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο δίνουν καθημερινή μάχη με τα περιττά κιλά. Προσπαθούν με όποιον τρόπο μπορούν να αδυνατίσουν και δεν τα καταφέρνουν. Στις περισσότερες περιπτώσεις η λύση είναι απλά να τρώμε λιγότερο. Κάτι τέτοιο όμως δεν είναι για όλους εύκολο. Τώρα, η επιστήμη έχει βρει το μυστικό για να τρώμε λιγότερο φαγητό.

Ερευνητές έκαναν ένα πείραμα σε 90 ανθρώπους. Οι 50 από αυτούς είχαν δεμένα μάτια και οι 40 όχι.
Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες, οι οποίοι δεν είχαν φάει δύο ώρες πριν το πείραμα, κλήθηκαν να φάνε από τρία μπολ με μετρημένη ποσότητα παγωτού κεράσι, καραμέλα και βανίλια, για 15 λεπτά. Όταν το διάστημα αυτό πέρασε, οι ερευνητές μέτρησαν πόσο παγωτό είχε απομείνει και ρώτησαν τους συμμετέχοντες πόσο πίστευαν πως είχαν φάει.

Οι ειδικοί διαπίστωσαν πως, κατά μέσο όρο, τα μέλη της ομάδα που έβλεπαν είχαν φάει 116 γραμμάρια φαγητού. Από την άλλη, τα μέλη της ομάδας που έτρωγαν με δεμένα μάτια είχαν φάει περίπου 105 γραμμάρια.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την έρευνα, όταν τρώει κανείς στο σκοτάδι δεν βλέπει το φαγητό του με αποτέλεσμα να μην προκαλείται έκκριση σάλιου και γαστρικών υγρών, κι έτσι το φαγητό είναι δυσκολότερο να καταναλωθεί. 

Ουσιαστικά, η οπτική αποστέρηση αυξάνει την ποσότητα που νομίζουμε πως καταναλώνουμε αξιοποιώντας πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο παρά αναμνήσεις και προσδοκίες.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ύπνος: Μια ώρα ύπνου μετά το φαγητό κάνει καλό στον εγκέφαλο
Όσοι μασάνε καλά το φαγητό τους έχουν καλύτερο ανοσοποιητικό