Άγχος: Επιστήμονες καταπολέμησαν το άγχος

26-12-2016
Μέχρι σήμερα η επιστήμη έχει καταφέρει να βρει τι προκαλεί το άγχος. Επιστήμονες έχουν μπορέσει να φτιάξουν και σκευάσματα που βοηθούν στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων του άγχους. Τώρα όμως για πρώτη φορά επιστήμονες ξεκλείδωσαν τον μηχανισμό που προκαλεί τον άγχος και έκαναν ένα μεγάλο βήμα στην αντιμετώπιση του από τη ρίζα.
 
Ερευνητές από τη Βρετανία και τον Καναδά, μεταξύ των οποίων ένας ελληνικής καταγωγής, κατάφεραν να τροποποιήσουν γενετικά ποντίκια
Τα αποτελέσματα της έρευνας, που δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό νευροψυχοφαρμακολογίας Neuropsychopharmacology, έδειξαν πως τα ποντίκια έγιναν πολύ πιο έξυπνα… άρα και λιγότερο φοβισμένα και με λιγότερο άγχος.
 
Το επίτευγμα μπορεί να βοηθήσει στην έρευνα για νέες θεραπείες σε διάφορες παθήσεις όπως η νόσος Αλτσχάιμερ, η σχιζοφρένεια και η μετατραυματική αγχώδης διαταραχή.
 
Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Στίβεν Κλαπκόουτ της Σχολής Βιοιατρικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Leeds στη Βρετανία, ανακάλυψαν ότι η μετάλλαξη ενός μόνο γονιδίου που μπλοκάρει ένα συγκεκριμένο ένζυμο (PDE4B), το οποίο δρα στον εγκέφαλο και σε άλλα όργανα του σώματος, έκανε τα ποντίκια πιο έξυπνα και, ταυτόχρονα, λιγότερο αγχωμένα με το περιβάλλον τους.
 
Σύμφωνα με τους ερευνητές, ανάμεσα στους οποίους είναι και ο ελληνικής καταγωγής Γιάννης Γεωργίου του Ερευνητικού Ινστιτούτου Λούνενφελντ-Τάνενμπάουμ του Νοσοκομείου του Όρους Σινά και του Πανεπιστημίου του Τορόντο, το συγκεκριμένο ένζυμο μπορεί να αποτελέσει μελλοντικό στόχο για νέες πιθανές θεραπείες στο μέλλον.
 
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: