Άγιος Ανδρέας Πάτρας: Στο πειθαρχικό δύο νοσηλεύτριες – Θα τεθούν σε αργία αν προκύψουν ευθύνες για τον θάνατο του 49χρονου

18-07-2022

Σε πειθαρχική εξέταση θα υποβληθούν οι δύο νοσηλεύτριες του Νοσοκομείου “Αγιος Ανδρέας” Πάτρας, για τον άδικο θάνατο του 49χρονου άνδρα, την περασμένη Τετάρτη. Υπενθυμίζεται ότι ο 49χρονος έφτασε στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» με δυνατούς πόνους στην πλάτη και δυσφορία και κατέληξε χωρίς να λάβει ιατρική διάγνωση και βοήθεια.

Ο ίδιος την προηγούμενη ημέρα είχε διαγνωστεί με ψύξη μετά από επίσκεψη σε ιδιώτη γιατρό, ενώ η μία νοσηλεύτρια τον παρέπεμψε σε άλλη συνάδελφό της, λέγοντας του πως το νοσοκομείο δεν εφημέρευε. Η δεύτερη νοσηλεύτρια δεν κάλεσε γιατρό και τον παρότρυνε να επισκεφθεί το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.

Ο 49χρονος τηλεφώνησε στον αδερφό του για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο, όμως λίγα λεπτά προτού φτάσουν ο άντρας κατέληξε στα χέρια του αδερφού του, από ανακοπή καρδιάς.

Ο ίδιος ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ζήτησε μέσα σε ένα 24ωρο να έχει στα χέρια του το πόρισμα, ενώ ο διοικητής του νοσοκομείου, Ηλίας Θεοδωρόπουλος, υπέβαλλε την παραίτησή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες,  για τον θάνατο του 49χρονου δεν αποκλείεται να αποδοθούν ευθύνες και σε άλλα άτομα.