Αγωνία στο Θριάσιο – Δεύτερη υγειονομική υπάλληλος βρέθηκε θετική στη ΜΕΘ

ΘΡΙΑΣΙΟ
22-04-2020

Αγωνία στο Θριάσιο Νοσοκομείο. Άλλη μια εργαζόμενη και συγκεκριμένα μια νοσηλεύτρια βρέθηκε θετική στον κορονοϊό στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου, στην οποία νοσηλεύονται γενικά παθολογικά περιστατικά και όχι κρούσματα του κορονοϊού.

Είχε προηγηθεί το πρώτο κρούσμα στην ίδια ΜΕΘ στις αρχές Απριλίου, όταν διαπιστώθηκε ότι γυναίκα γιατρός που υπηρετούσε στο νοσοκομείο “Θριάσιο”, ήταν θετική στον ιό. Ο ΕΟΔΥ διεξήγαγε εργαστηριακό έλεγχο και ιχνηλάτηση των επαφών της γιατρού, ανάμεσα σε 40 εργαζόμενους, αλλά και ασθενείς που νοσηλεύονται στη Μονάδα.

Ο πρώτος έλεγχος στο προσωπικό ήταν αρνητικός, ενώ από τον επανέλεγχο προέκυψε θετική η νοσηλεύτρια. Σήμερα στη ΜΕΘ νοσηλεύονται 8 ασθενείς, στους οποίους θα γίνουν τεστ, ενώ ο έλεγχος στο προσωπικό, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), θα επαναληφθεί σε λίγες ημέρες.

Η ΠΟΕΔΗΝ ζητά να αυξηθούν οι μέρες του κατ’ οίκον περιορισμού του προσωπικού, από 7 που είναι σήμερα σε 14, ώστε οι εργαζομένοι να είναι περισσότερο ασφαλείς.

“Δημιουργήθηκε νέα επικίνδυνη κατάσταση εξ αιτίας της κατάργησης της καραντίνας. Ποιος αναλαμβάνει τώρα την ευθύνη για τους ασθενείς στη ΜΕΘ και τη νέα αγωνία των συναδέλφων; Να επανέλθει άμεσα η 14ημερη καραντίνα για τους υγειονομικούς. Έχει συμβεί πολλές φορές σε ασθενείς και προσωπικό το πρώτο τεστ να ξεγελάει”, αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.