Υπόθεση Novartis Hellas: Αίτηση εξαίρεσης κατά της εισαγγελέως Διαφθοράς κατέθεσε ο σύζυγος της Ελένης Ράικου

11-11-2018

Την εξαίρεση της Εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη και των δύο επίκουρων Εισαγγελέων στην έρευνα για την υπόθεση της Novartis, ζητά με προσφυγή του στο Συμβούλιο Εφετών ο γιατρός σύζυγος της Ελένης Ράικου.

Ο σύζυγος της πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς με την αίτηση του στρέφεται κατά της διαδόχου της Ελένης Ράικου και κατά των επίκουρων Εισαγγελέων Διαφθοράς Χρήστου Ντζούρα και Στέλιου Μανώλη , σε βάρος των οποίων κατέθεσε και πειθαρχική αναφορά, ενώ έχει ήδη καταθέσει και αγωγή κακοδικίας .

Κύριος ισχυρισμός στην αίτηση του συζύγου της Ελένης Ράικου είναι ότι οι συνάδελφοί της ευθύνονται για την διαρροή στον Τύπο του ονόματός του, καθώς και του ονόματος της συζύγου του, ως εμπλεκόμενους στην έρευνα για τις πρακτικές της φαρμακοβιομηχανίας. Τα επίμαχα δημοσιεύματα, των οποίων την πηγή πληροφόρησης η αιτούσα αποδίδει στους τρεις εισαγγελικούς λειτουργούς, εμφανίζουν έμβασμα , ύψους χιλίων ευρώ, από λογαριασμό της ερευνώμενης εταιρίας σε κοινό λογαριασμό της κ. Ράικου και του ιατρού συζύγου της, Λάζαρου Καρνέζη.

Η αίτηση του συζύγου της Ελένης Ράικου αναμένεται να κριθεί τις επόμενες ημέρες από το Συμβούλιο Εφετών και μέχρι τότε οι τρεις Εισαγγελείς δεν θα προβούν σε κάποια ενέργεια, καθώς η περίπτωση του συγκεκριμένου εμβάσματος είναι ενταγμένη στο σύνολο της ογκώδους δικογραφίας που έχει σχηματιστεί για το σκέλος της έρευνας που αφορά χιλιάδες γιατρούς και κρατικούς λειτουργούς, που ελέγχονται για παράνομες αμοιβές από την φαρμακοβιομηχανία.

Να σημειωθεί ότι ο σύζυγος της Εισαγγελικής λειτουργού έχει υποβάλει επίσης, πειθαρχική αναφορά κατά των συναδέλφων της Ελένης Ράικου, μήνυση, ενώ συνυπογράφει και την αγωγή κακοδικίας με την οποία το ζευγάρι ζητά συνολικά αποζημίωση 300 χιλιάδων ευρώ. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν, η Ελένη Ράικου και ο σύζυγός της, το επίμαχο έμβασμα αποτελούσε άπαξ αμοιβή του γιατρού το 2009 για τη συμμετοχή του σε ομαδική ιατρική μελέτη για την εταιρία.