Ακίνδυνα τα κουνούπια στο Μαρούσι…

26-12-2016

Αρνητικά στον ιό του Δυτικού Νείλου ήταν τα δείγματα που συνέλεξε από τρία σημεία επιτήρησης το Κέντρο Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ) στα διοικητικά όρια του Δήμου Αμαρουσίου κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα προκειμένου να ελέγξει την επικινδυνότητα για τη δημόσια Υγεία από τυχόν εμφάνιση του κουνουπιού στην περιοχή.

Ο Δήμος Αμαρουσίου, εκτός από τους ψεκασμούς που πραγματοποίησε η Περιφέρεια Αττικής στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, με τη συνεργασία του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ προέβη στους παραπάνω προληπτικούς ελέγχους σε μία προσπάθεια να θωρακιστεί η Υγεία των πολιτών από το ενδεχόμενο εμφάνισης του ιού του δυτικού Νείλου.

Το Κέντρο Επιχειρήσεων του φορέα συνέλεξε δείγματα κουνουπιών από τρεις παγίδες σύλληψης κουνουπιών που τοποθέτησε πλησίον ρεμάτων στο Μαρούσι. Τα δείγματα μεταφέρθηκαν στον Τομέα Παρασιτολογίας, Εντομολογίας, και Τροπικών Νόσων της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας προς καταμέτρηση, ταυτοποίηση του είδους των κουνουπιών και περαιτέρω έλεγχο τους για την παρουσία ή μη του ιού του Δυτικού Νείλου σε αυτά.

Τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά για την παρουσία του ιού για το σύνολο των δειγμάτων που συλλέχθηκαν.