Ακόμα και τα μικρά παιδιά κρίνουν τους ανθρώπους από την εμφάνιση τους

26-12-2016

Από όταν είμαστε παιδιά οι γονείς μας, μας λένε πως δεν είναι σωστό να κρίνουμε τους άλλους από την εμφάνιση τους και να δίνουμε σημασία στα ρούχα τους, το βάρος τους ή την ομορφιά τους. Φαίνεται όμως, όπως έδειξε και νέα Κινεζική έρευνα, πως ακόμα και τα μικρά παιδιά μεγαλώνουν σε έναν κόσμο οπου μαθαίνουν από νωρίς να κρίνουν τους άλλους από την εμφάνιση τους.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Sci-Tech της Zhejiang στην Κίνα μελέτησαν 138 παιδιά τα οποία χώρησαν σε τρεις ομάδες ανάλογα με την ηλικία τους (8, 10 και 12 ετών) πριν τους δειξουν 200 φωτογραφίες διαφορετικών ανθρώπων.
 
Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν πως τα παιδιά έκριναν τους πιο άσχημους ανθρώπους ως λιγότερο αξιόπιστους. Μια συνήθεια την οποία έχουν οι ενήλικες.
Από την έρευνα φάνηκε επίσης πως όσο μεγάλωναν τα παιδιά, τόσο περισσότερο έκριναν τους ανθρώπους στις φωτογραφίες με βάση την εμφάνιση τους.
 
Αυτά τα ευρήματα έρχονται να επιβεβαιώσουν τα αποτελέσματα από παλαιότερες έρευνες που είχαν δείξει πως τα παιδιά εμπιστεύονται τις όμορφες γυναίκες περισσότερο.
 
 
ΔΙΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: