Αλαλούμ ακόμη με την αποζημίωση των υπηρεσιών ειδικής αγωγής

03-11-2018

Αλαλούμ επικρατεί με την αποζημίωση των υπηρεσιών ειδικής αγωγής αφού μέχρι σήμερα κανείς δεν γνωρίζει τι ισχύει με τη διαδικασία. Γονείς και παιδιά, αγωνιούν για τη πρόσβασή τους στις υπηρεσίες και επαγγελματίες δεν γνωρίζουν τι ισχύει με την αποζημίωση τους.

Τυπικά, η παράταση που είχε δοθεί από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη στην ημερομηνία έναρξης του νέου τρόπου αποζημίωσης, έληξε και ουδείς έχει ενημερωθεί για το τι ισχύει εφεξής.

Σύμφωνα με την απόφαση του κ. Πολάκη, από 1ης Νοεμβρίου οι υπηρεσίες ειδικής αγωγής θα αποζημιώνονται με τον ίδιο τρόπο που προβλέπεται για τους οπτικούς (voucher). Ωστόσο οι επαγγελματίες ειδικής αγωγής, όπως και οι οπτικοί, έχουν γνωστοποιήσει την πρόθεσή τους να μην δέχονται voucher.

Αυτό σημαίνει ότι οι δικαιούχοι, προς το παρόν, δεν λαμβάνουν την παροχή αφού το voucher δεν το αποδέχονται οι επαγγελματίες και την απόδειξη δεν μπορούν να την καταθέσουν καθώς δεν έχει προβλεφθεί  κάποια διαδικασία.

Την ίδια στιγμή, στον «αέρα» παραμένουν και οι παροχές γυαλιών οράσεων. Ένα μήνα μετά την έναρξη της νέας διαδικασίας (voucher) οι οπτικοί δεν δέχονται τα voucher, οι περιφερειακές διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ δεν δέχονται τις αποδείξεις και οι δικαιούχοι δεν λαμβάνουν την παροχή.