Αλεξιάδης: Δεν εξαιρείται από τον ΕΝΦΙΑ το “Χαμόγελο του Παιδιού”

26-12-2016

Δεν εξαιρείται από την καταβολή ΕΝΦΙΑ το Χαμόγελο του Παιδιού! Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας, δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή δυνατότητα απαλλαγής του Χαμόγελου του Παιδιού ούτε κι ανάλογων φιλανθρωπικών ιδρυμάτων από τον ΕΝΦΙΑ. 

Από το βήμα της Βουλής ο Τρύφων Αλεξιάδης υποστήριξε ότι η απαλλαγή του «Χαμόγελου» προσκρούει μεταξύ άλλων στην έλλειψη λίστας που να διαχωρίζει τα αμιγώς φιλανθρωπικά ιδρύματα από τα γενικά Νομικά Πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. 

Όπως δήλωσε, με τη βοήθεια της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, Θεανώς Φωτίου, επιχειρείται τώρα να γίνει καταγραφή και πιστοποίηση των φιλανθρωπικών ιδρυμάτων όπως το Χαμόγελο του Παιδιού, ώστε να βρουν έναν τρόπο επίλυσης του προβλήματος, που έχει δημιουργηθεί. 

«Να είστε σίγουροι ότι θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα, γιατί γνωρίζουμε το σημαντικό έργο αυτών των ιδρυμάτων αλλά και το οικονομικό πλαίσιο που κινούμαστε. Μακάρι να μπορούσαμε να απαλλάξουμε αυτά τα ιδρύματα. Είμαστε αναγκασμένοι να εφαρμόσουμε αυτές τις ρυθμίσεις και προσπαθούμε να το κάνουμε όσο πιο δίκαια», σημείωσε ο κ. Αλεξιάδης, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένου για το αν προτίθεται να αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία για το θέμα αυτό. 

Ξεκαθάρισε, δε, ότι ΕΝΦΙΑ πληρώνουν τα εν λόγω ιδρύματα μόνο για τα ακίνητα που μισθώνουν κι έχουν έσοδα από αυτά κι όχι για όσα χρησιμοποιούν για το σκοπό τους και την κάλυψη των αναγκών τους.