Αλήθειες και ψέματα του Γεωργιάδη για τα 4,5 εκατ. ευρώ

26-12-2016

Μετά τον πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ, που χαρακτηρίζει το υπουργείο Υγείας «νυχτομάγαζο που προσφέρει εκατομμύρια σα να ήταν πετσετάκια» στην Task Force, ήρθε η Ένωση Ιατρών του ΕΟΠΥΥ να καταγγείλει τον υπουργό Υγείας για τη διοχέτευση μέσω ΕΣΠΑ 4,5 εκατομμυρίων ευρώ στο πρόγραμμα Υγεία εν Δράσει και την επιτροπή της Task Force. Η Ένωση Ιατρών πιστεύει ότι αυτά είναι χρήματα που κατευθύνονται προς την task force αφού οι δράσεις του «Health in Action» του προγράμματος για τις αλλαγές του ΕΟΠΥΥ είναι οι δράσεις που περιγράφονται με σαφή τρόπο στο πόρισμα της Task Force.

Αυτό βέβαια είναι η εκτίμηση των γιατρών του ΕΟΠΥΥ αφού σύμφωνα με το έγγραφο που αναφέρεται στο συγκεκριμένο κονδύλι δεν προκύπτει πουθενά εμπλοκή της Task Force στη χρηματοδότηση των 4,5 εκατομμύριων ευρώ! Τα 4,5 εκατ. όντως θα βγουν σε διαγωνισμό και υποψήφιες θα είναι εταιρείες συμβούλων σε συνεργασία με εταιρείες πληροφορικής. Εδώ λέει αλήθεια ο υπουργός.

Εκεί που λέει ψέματα ο κος Γεωργιάδης, είναι στο ποσό της σύμβασης που θα υπογραφεί (1,5 εκατ.). Σε κανένα διεθνή διαγωνισμό σύμφωνα με ανθρώπους της αγοράς, δε γίνεται έκπτωση 70% (!!!). Η έκπτωση θα είναι γύρω στο 20-25%, άρα οι υπηρεσίες εφαρμογής του σχεδίου, θα κοστίσουν περί τα 3,8 εκατ. (λεφτά που κατά 95% έρχονται από τους ευρωπαίους κουτόφραγκους…).

Βέβαια κάποιος θα μπορούσε να ρωτήσει τον υπουργό, γιατί τις εργασίες εφαρμογής του σχεδίου να μην τις κάνουν υπηρεσιακές μονάδες του Υπουργείου και τις δίνουν σε συμβούλους; Η απάντηση είναι προφανής: Δεν μπορούν οι υπηρεσίες χωρίς την κατάλληλη υποστήριξη από εξειδικευμένο προσωπικό, ούτε να αναδιοργανώσουν, ούτε να ωριμάσουν έργα για τη νέα περίοδο 2004-2020, ούτε να κάνουν πληροφοριακά συστήματα κλπ.

Με μεγάλο ενδιαφέρον θα παρακολουθήσουμε την εξέλιξη της υπόθεσης για να δούμε μήπως τελικά επιβεβαιωθούν ΟΕΝΓΕ και Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ που ισχυρίζονται ότι η τράπουλα είναι σημαδεμένη το παιχνίδι στημένο και τα πράγματα προαποφασισμένα. «Αν έχουν το μαγικό χάρισμα» και ξέρουν τι λένε μετά ο κος Γεωργιάδης θα πρέπει να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας

Βάννα Κεκάτου