Αλκοόλ: Αυτά είναι τα 7 σημάδια πως πίνετε πολύ

φίλοι πίνουν σε Χριστουγεννιάτικο πάρτι
26-12-2019

Τώρα τις γιορτές όλοι θα πιούμε ένα ποτηράκι παραπάνω. Πότε όμως το παρακάνουμε; Ποια είναι τα σημάδια που μας δείχνουν πως δεν πρέπει να πιούμε άλλο αλκοόλ;

Τα σημάδια πως πίνετε πολύ αλκοόλ 

Στην πραγματικότητα, τα πρώτα δείγματα της εξάρτησης είναι διακριτικά. Τόσο που οι περισσότεροι άνθρωποι δυσκολεύονται να τα αναγνωρίσουν για πολύ καιρό.

Τα παρακάτω επτά σημάδια θα σας επιτρέψουν να διακρίνετε από νωρίς αν το αλκοόλ έχει αρχίσει να γίνεται πρόβλημα αντί για διασκέδαση.

  • Δεν τηρείτε τα όρια: Αν πριν βγείτε θέτετε κάποια όρια στον εαυτό σας για τις ποσότητες αλκοόλ που θα καταναλώσετε και στο τέλος πάντα τα ξεπερνάτε, ενδέχεται να έχετε αρχίσει να αναπτύσσετε μια πιο επικίνδυνη σχέση με το ποτό.
  • Γίνεστε αντικείμενο συζήτησης: Ακόμη και αν πιστεύετε ότι πίνετε στο πλαίσιο του μέτρου, αν οι φίλοι σας σχολιάζουν συχνά τον αριθμό των ποτών που παραγγέλνετε, πιθανότατα έχουν παρατηρήσει κάτι που εσείς δεν μπορείτε να δείτε ακόμη.
  • Τα σχέδια σας αφορούν πάντα το ποτό: Κανονίζετε δραστηριότητες ή συναντήσεις με φίλους που να μη συμπεριλαμβάνουν ένα μπουκάλι κρασί ή μερικά κοκτέιλ; Αν όχι, σκεφτείτε αν το αλκοόλ έχει μετατραπεί στον κυριότερο στόχο της εξόδου σας.
  • Το ρίχνετε στο ποτό όταν έχετε στρες: Το αλκοόλ μπορεί να καταπραΰνει τον πόνο ή την αγωνία μας προσωρινά. Όταν όμως καταφεύγουμε συχνά σε αυτό καταλήγει να γίνεται και εκείνο σοβαρότατο πρόβλημα.
  • Ανησυχείτε: Αν έχετε αρχίσει να σκέφτεστε το ενδεχόμενο να πίνετε περισσότερο απ’ όσο θα έπρεπε ή να αγχώνεστε όταν ξεπερνάτε τον αριθμό των ποτών που πιστεύατε ότι θα καταναλώσετε, είναι μια καλή στιγμή να περιορίσετε το αλκοόλ.
  • Σας το είπε ο γιατρός σας: Δεν είναι σπάνιο ο γιατρός να ρωτά πόσο αλκοόλ πίνετε κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης. Αν σας πει ότι η ποσότητα που του αναφέρατε είναι υπερβολική, μην το αγνοήσετε.
  • Πονοκέφαλοι της επόμενης μέρας: Οι περισσότεροι άνθρωποι βιώνουν ένα χανγκόβερ πότε-πότε. Αν όμως σας έχει γίνει συνήθεια, είναι η στιγμή να κάνετε ορισμένες αλλαγές στην καθημερινότητά σας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Αλκοόλ: Με ποιους καρκίνους συνδέεται

Πηγή: www.health.com