Αλλαγή στο πολυνομοσχέδιο για την εκκαθάριση των συνταγών ΕΟΠΥΥ

26-12-2016

Tην αποδοχή του αιτήματος του ΙΣΑ σχετικά με τη διάταξη του πολυνομοσχεδίου που προέβλεπε την εντός 20 ημερών εκκαθάριση των συνταγών στον ΕΟΠΥΥ με αναδρομική ισχύ από την αρχή του έτους, επιβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας κ. Αδωνις Γεωργιάδης στην συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γιώργο Πατούλη. Ο κ. Γεωργιάδη κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου μετά και την παρέμβαση, τη 12η Ιουλίου, του Προέδρου του ΙΣΑ πέτυχε την αλλαγή και η εκκαθάριση εντός 20ημέρου θα αφορά από την ψήφιση του νομου και μετά και όχι από 1/1/2013.

Ο ΙΣΑ στην ανακοίνωσή του χαιρετίζει την άμεση ανταπόκριση του Υπουργού Υγείας σε ένα δίκαιο αίτημα του Ιατρικού Κόσμο ενώ μεταφέρθηκε προς τον Υπουργό και το αίτημα αίτημα του Ιατρικού Κόσμου ότι θα πρέπει να υπάρξει μηδενικό clawback για τα μικρά εργαστήρια και γιατρούς με ιατρικές πράξεις, που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση και κλιμακωτό για τα μεγαλύτερα Διαγνωστικά Κέντρα.

Με έμφαση ετέθη επίσης, το μείζον πρόβλημα των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τους ιατρούς του ΕΟΠΥΥ, για το οποίο ο Υπουργός διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο του ΙΣΑ, ότι μαζί με τον Υφυπουργό Υγείας κο Μπέζα εξετάζουν τις δυνατότητες άμεσης εξόφλησης των οφειλομένων.