Αλτσχάιμερ: Γιατί οι γυναίκες κινδυνεύουν περισσότερο

26-12-2016

Το Αλτσχάιμερ και η άνοια βασανίζουν εκατομμύρια άντρες και γυναίκες σε ολόκληρο τον πλανήτη. Νέα έρευνα επιστημόνων από τη Σιγκαπούρη όμως εξηγεί  γιατί οι γυναίκες διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν αυτές τις δυο νόσους.

Ερευνητές από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της Nanyang στην Σινγκαπούρη ανέλυσαν ιστό εγκεφάλου από πέντε άντρες και πέντε γυναίκες ασθενείς. Στη συνέχεια τα συνέκριναν με δείγματα υγιών αντρών αι γυναικών.
Σκοπός τους ήταν να βρουν τις διαφορές ανάμεσα σε άντρες και γυναίκες στην εκδήλωση του Αλτσχάιμερ.

Τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία δημοσιεύτηκαν στην ιατρική επιθεώρηση Molecular Brain, έδειξαν πως όντως οι γυναίκες είναι πιο επιρρεπείς σε ασθένειες όπως το Αλτσχάιμερ και η άνοια.
Αυτό όμως δεν είναι το καινούργιο. Το καινούργιο είναι πως οι επιστήμονες με αυτή την έρευνα έδωσαν μια απάντηση στο γιατί συμβαίνει αυτό.

Όπως εξήγησε ο επικεφαλής της έρευνας, Sze Siu Kwan ο εγκέφαλος των γυναικών αποτελείται από πιο πολύπλοκες ενώσεις νευρώνων. Αυτό κάνει τον εγκέφαλο τους περισσότερο ευάλωτο σε αλλοιώσεις και βλάβες που οδηγούν στο Αλτσχάιμερ ή την άνοια.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Αλτσχάιμερ: Δυτική διατροφή και έλλειψη άσκησης οι βασικές αιτίες
Αλτσχάιμερ: Η ανησυχία μήπως γεράσουμε μεγαλώνει τον κίνδυνο εμφάνισης της