Αμπατζόγλου: Ανάγκη για ενίσχυση της δραστηριότητας των φαρμακείων

26-12-2016

Την ανάληψη πρωτοβουλιών ώστε να ενισχυθεί η επιχειρηματική δραστηριότητα των ελληνικών φαρμακείων ώστε να ξεπεράσει τις οικονομικές δυσχέρειες τις οποίες έχει επιφέρει η αλλαγή του θεσμικού πλαισίου, παρότρυνε τη διοίκηση της Ομοσπονδίας Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδος ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συνδέσμου, κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου. Στο χαιρετισμό που απεύθυνε το Σάββατο κατά την έναρξη του 26ου Συνεδρίου με γενικό τίτλο “Φάρμακο: Επένδυση ή Δαπάνη”, ο κ. Αμπατζόγλου ανέφερε χαρακτηριστικά πως πλέον η ομοσπονδία θα πρέπει να ξεπεράσει το ρόλο της “ομπρέλας” για τη διασφάλιση της προστασίας των μελών της και να προωθήσει ενέργειες που ενισχύουν το επιχειρείν, όπως τη ενιαία σηματοδότηση  δικτύων αλλά και η δημιουργία νέων brands με τα οποία θα κυκλοφορούν ίδιες σειρές προϊόντων. 

Ο ίδιος δεσμεύτηκε από τη θέση του προέδρου του ΟΑΕΔ να προωθήσει και προς τους φαρμακοποιούς τα πλεονεκτήματα των ευρωπαϊκών προγραμμάτων για την ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας. Μάλιστα ανέφερε πως στα πλαίσια του προγράμματος “Youth-Guarantee” το οποίο στοχεύει ειδικά στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων, θα κινητοποιήσει διαδικασίες ώστε να ενισχυθεί και ο κλάδος των φαρμακοποιών.
Μέσω του προγράμματος αυτού προσφέρεται αφενός κάλυψη μέρους του μισθού των νέων, αφετέρου κάλυψη του συνόλου των εισφορών. Αυτό όπως είπε ο κ. Αμπατζόγλου θα μπορέσει να βοηθήσει σημαντικά τις επιχειρήσεις των φαρμακοποιών και των φαρμακαποθηκαρίων. 
Ο πρόεδρος του ΠΦΣ θεωρεί επίσης σημαντική την τόνωση των προσπαθειών για τη δημιουργία σειρών ιδίων επώνυμων προϊόντων, στα πρότυπα των Ισπανικών και Πορτογαλικών φαρμακείων. Όπως είπε και εδώ στην Ελλάδα έχουν γίνει βήματα αλλά είναι λίγα. Σημειώνεται πως η προσπάθεια που έχει γίνει αφορά στις σειρές προϊόντων της Πανελλήνιας Συνεταιριστικής Φαρμακοποιών (ΠΑΝΣΥΦΑ) και τη σειρά Real Care και Green Care.