ΑΝΑΣΑ – Πώς η ξεχασμένη επιστήμη της αναπνοής θα κάνει τη ζωή σου καλύτερη 

04-04-2022

Τι διατροφικό πρόγραμμα ακολουθείτε;  Πόσο γυμνάζεστε, πόσο αδύνατοι, νέοι ή σοφοί είστε;  Τίποτα απ’ όλα αυτά δεν έχει σημασία, αν δεν αναπνέετε σωστά.

Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό για την υγεία και την ευεξία μας από την αναπνοή. Εισπνέουμε, εκπνέουμε – και επαναλαμβάνουμε αυτή τη διαδικασία είκοσι πέντε χιλιάδες φορές τη μέρα. Κι όμως, το ανθρώπινο είδος έχει χάσει την ικανότητα να αναπνέει σωστά.

Και το τίμημα είναι βαρύ.

Οι σύγχρονες έρευνες έχουν αποδείξει ότι ακόμη και μικρές αλλαγές στον τρόπο που αναπνέουμε μπορούν να αναγεννήσουν τα εσωτερικά μας όργανα, να μας απαλλάξουν από αυτοάνοσα νοσήματα, να μας χαρίσουν μια καλύτερη ζωή.

Αλλά πώς μπορούμε να πετύχουμε αυτές τις αλλαγές;

Ο δημοσιογράφος James Nestor ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο για να κατανοή­σει το πρόβλημα και να βρει απαντήσεις. Μέσα από ιατρικά κείμενα χιλιάδων ετών, αρχαίες αναπνευστικές πρακτικές όπως η Πραναγιάμα, η Σουντάρσαν Κρίγια και η Τούμο, αλλά και πρόσφατες μελέτες της πνευμονολογίας, της ψυχολογίας και της βιοχημείας, ανατρέπει τις συμβατικές πεποιθήσεις μας για την κυριότερη βιολογική λειτουργία μας.

Διαβάστε αυτό το βιβλίο, κι ο τρόπος που αναπνέετε θα αλλάξει για πάντα.

Σπάνια ένα εκλαϊκευμένο επιστημονικό βιβλίο επιστημονικό βιβλίο καταφέρνει να σε κρατήσει ξάγρυπνο, με τα μάτια καρφωμένα στις σελίδες του. Αλλά αυτό ακριβώς κάνει το βιβλίο Ανάσα. Θα σας αφυπνίσει. Θα σας αναστατώσει. Και θα σας εμπνεύσει. Ποιος θα το περίμενε ότι η αναπνοή είναι τόσο συναρπαστικό θέμα!

Spirituality & Health Magazine

Η αναπνοή μας είναι ένα υπέροχο, θεραπευτικό και μυστηριώδες δώρο, όπως κι αυτό το βιβλίο. Νιώθω ήδη ότι θα μου αλλάξει τη ζωή.

Elizabeth Gilbert, συγγραφέας του βιβλίου Eat Pray Love

Μπορεί όλοι να αναπνέουμε, όμως η σωστή αναπνοή αποτελεί τέχνη και επιστήμη. Πλούσιο σε συναρπαστικές πληροφορίες και αδιάσειστα επιχειρήματα, αυτό το βιβλίο, που σου ανοίγει τα μάτια –ακριβέστερα, σου κλείνει το στόμα και σου ανοίγει τα ρουθούνια–, προτείνεται ανεπιφύλακτα.

Library Journal

Ένα ευπρόσδεκτο και αναζωογονητικό εγχειρίδιο για το αναπνευστικό σύστημα.

Kirkus Reviews

ΕΚΔΟΣΕΙΣ:  ΔΙΟΠΤΡΑ