Angelini: Πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου λόγω δυσμενούς περιβάλλοντος

28-10-2019

H Angelini Pharma Hellas με στόχο να εξασφαλίσει την βιώσιμη λειτουργία της στην Ελλάδα και να εξασφαλίσει για το προσωπικό της τις καλύτερες δυνατές συνθήκες παραμονής ή αποχώρησης, διευκρινίζει σε δημόσια ανακοίνωσή της ότι προχώρησε σε αναδιοργάνωση της επιχειρησιακής της δραστηριότητας, και έθεσε σε εφαρμογή πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για τους εργαζόμενους, με ιδιαιτέρως ευνοϊκές προϋποθέσεις, παρά το γενικότερο δυσμενές οικονομικό περιβάλλον.  Το πρόγραμμα, μάλιστα όπως αναφέρει η εταιρεία είχε ευρεία απήχηση στο προσωπικό μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του healthview το «πακέτο» που δόθηκε στους εργαζόμενους που αποχώρησαν, ήταν το τριπλάσιο της νόμιμης αποζημίωσης, κάτι που θεωρείται αρκετά υψηλό, (ίσως το υψηλότερο που έχει δοθεί), και αναγνωρίστηκε θετικά.

Η ανακοίνωση αναφέρει επίσης: Τα προηγούμενα χρόνια η εταιρεία παρουσίασε συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα με συσσωρευμένες ζημιές που ανέρχονται περίπου στα 20 εκατομμύρια ευρώ, ως επακόλουθο και του παρατεταμένου δυσμενούς περιβάλλοντος στον φαρμακευτικό κλάδο. Παρά τα αρνητικά αποτελέσματα η μητρική εταιρεία στήριξε την ελληνική θυγατρική της, όλο το προηγούμενο διάστημα, όμως τα μεγέθη πλέον δεν οδηγούν σε βιώσιμη λειτουργία της εταιρείας.

Όπως αφήνει να εννοηθεί και η ανακοίνωση για το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, οι λόγοι που οδήγησαν την εταιρεία σε αυτή την απόφαση είναι οι επιστροφές από την «κλειδωμένη» φαρμακευτική δαπάνη, που αυξάνεται κάθε χρόνο και για το 2019, αναμένεται να φτάσει το 1,5 δις. Ευρώ. (rebate και clawback μαζί).

Τονίζεται ότι η εταιρεία συνεχίζει τη δραστηριότητά της στην Ελλάδα και θα επικεντρωθεί πλέον αποκλειστικά στις κατηγορίες που αφορούν νοσοκομειακά προϊόντα, την γονιμότητα (εξωσωματική) και τα ΜΗΣΥΦΑ. Τα τμήματα που  υποστήριζαν ειδικότητες που σχετίζονται με παθολογία, καρδιολογία, νευρολογία, ψυχιατρική, ορθοπεδική καταργούνται, αλλά τα φαρμακευτικά σκευάσματα που αφορούν τις συγκεκριμένες κατηγορίες θα συνεχίσουν να διατίθενται κανονικά στην Ελλάδα, με αίσθημα ευθύνης  απέναντι στον Έλληνα ασθενή.