Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των εφήβων 15 – 17 ετών. Διαδικασία και προϋποθέσεις

ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ
15-07-2021

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των εφήβων, μετά και την έγκριση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών. Ο εμβολιασμός αφορά παιδιά που είναι γεννημένα μέχρι και 31/12/2005, ηλικίας 15-17 ετών.

Ο εμβολιασμός είναι εθελοντικός και θα γίνει με το εμβόλιο της Pfizer . Σύμφωνα με τον σχεδιασμό η πλατφόρμα θα ανοίξει σήμερα Πέμπτη 15 Ιουλίου. Σύμφωνα μάλιστα με τους αρμοδίους, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να κλείσουν το ραντεβού εμβολιασμού ακόμη και από την Παρασκευή.

Το ραντεβού μπορεί να γίνεται από την πλατφόρμα emvolio.gov.gr με κωδικούς Taxisnet. Το ραντεβού μπορεί να το κλείσει οποιοσδήποτε από τους γονείς που ανήκει στην ίδια οικογενειακή μερίδα με το παιδί.

Επίσης, το ραντεβού του παιδιού μπορεί να κλειστεί στα ΚΕΠ ή στα φαρμακεία, προσκομίζοντας ο γονέας τα ταυτοποιητικά στοιχεία τα δικά του και του παιδιού.

Τα παιδιά θα πρέπει να προσέρχονται για εμβολιασμό στα εμβολιαστικά κέντρα συνοδευόμενα από τον γονέα ή τον κηδεμόνα τους.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο κίνδυνος από τη νόσηση αυτών των ηλικιών είναι μικρός αλλά υπαρκτός. Ταυτόχρονα σε αυτές τις ομάδες ηλικιών υπάρχουν άτομα τα οποία έχουν υποκείμενα νοσήματα, άρα και αυξημένο κίνδυνο από τη νόσηση.

Το κύριο χαρακτηριστικό όμως αυτών των ηλικιών είναι κυρίως η διασπορά του ιού στο περιβάλλον, στο οποίο μπορεί να βρίσκονται και άτομα ευάλωτα ή και ανεμβολίαστα.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της πλατφόρμας emvolio.gov.gr, εμβολιάζονται τώρα:

Πολίτες άνω των 18 ετών.

Πολίτες με υποκείμενα νοσήματα υψηλού και αυξημένου κινδύνου.

Συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί περισσότεροι από 9,5 εκατ. εμβολιασμοί. Από αυτούς, περίπου 4,5 εκατ. είναι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί.