Αντιπρόεδρος του ΦΣΑ προς Πρόεδρο του ΦΣΑ: Αυθαιρετείς και κάνεις διάλογο με τον καθρέπτη!

26-12-2016

Κι ενώ οι ασφαλισμένοι όλης της χώρας ταλαιπωρούνται αφού οι περισσότεροι φαρμακευτικοί σύλλογοι  έχουν αποφασίσει να μη δίνουν φάρμακα με πίστωση, διχόνοια έχει πέσει στους κόλπους του φαρμακευτικού συλλόγου της Αθήνας.

Έτσι ενώ την Τρίτη το πρωί ανακοινώθηκε ότι και τα φαρμακεία της Αθήνας  θα ακολουθήσουν την ίδια στάση με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο και θα δίνουν και αυτά μόνον τοις μετρητοίς  φάρμακα προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ από την 1η Σεπτεμβρίου, λίγες ώρες αργότερα ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Στέλιος Καλογερόπουλος καταγγέλλει τον πρόεδρο Κωνσταντίνο Λουράντο ότι χωρίς να συγκαλέσει διοικητικό συμβούλιο ως όφειλε,  αποφάσισε σχεδόν αυθαίρετα τη συμμετοχή του συλλόγου στην απεργιακή κινητοποίηση. Συγκεκριμένα ο κος Καλογερόπουλος καταλογίζει στον πρόεδρο κο  Λουράντο  τα εξής:

Δυστυχώς, για πολλοστή φορά, ο κ. Λουράντος ενήργησε παράτυπα, αδιαφορώντας για τις θεσμικά κατοχυρωμένες, δημοκρατικές διαδικασίες, και σε πλήρη αντίθεση με το αίσθημα ευθύνης των μελών του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, απέναντι στους ασθενείς συμπολίτες μας, αλλά  και  της βιωσιμότητας του κλάδου μας.

Ως αντιπρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, ζητώ τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης, προκειμένου να αποφασίσουν οι Αθηναίοι φαρμακοποιοί για το μέλλον των κινητοποιήσεών μας. Να αποφασίσουν οι ίδιοι, δημοκρατικά και συλλογικά.

Κανένας δεν μπορεί να αποφασίζει τόσο κρίσιμα ζητήματα, κάνοντας διάλογο με τον… καθρέφτη, ή με τους γύρω του.