Αντίθετο με τη ρήξη γιατρών ΕΟΠΥΥ-Υπουργού Υγείας, το ΠΑΣΟΚ

26-12-2016

Τέλος στη διαμάχη της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας με τους γιατρούς και τους εργαζόμενους του ΕΟΠΥΥ επιχειρεί το ΠΑΣΟΚ. Την Παρασκευή, σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για «άγονη σύγκρουση που στρέφεται κατά των ίδιων των πολιτών».

«Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχισθεί. Δεν μπορεί “το κάρο να είναι μπροστά από το άλογο”», τονίζει η Χαριλάου Τρικούπη, προσθέτοντας ότι ο εγκλωβισμός του διαλόγου για τη μεταρρύθμιση του ΕΟΠΥΥ σε σύγκρουση για το αν και πόσες απολύσεις θα γίνουν οδηγεί σε αδιέξοδο.

Το ΠΑΣΟΚ καλεί μάλιστα τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη να παρουσιάσει άμεσα τη μελέτη και τις συνολικές προτάσεις του για το σύνολο των αλλαγών και τις ειδικότητες που χρειάζονται, αλλά και να σταματήσει κάθε αναφορά σε απολύσεις ιατρών και προσωπικού, ώστε να δοθεί η δυνατότητα να συζητηθεί νηφάλια η υλοποίηση της μεταρρύθμισης.

Καλεί επίσης τους ιατρούς και το προσωπικό να προσέλθουν σ’ αυτό το διάλογο, διακόπτοντας τις κινητοποιήσεις οι οποίες, όπως επισημαίνει, επιφέρουν μεγάλη ταλαιπωρία στους ασφαλισμένους.

Και καταλήγει: «Ο στόχος μας είναι ένας. Το πώς θα πετύχουμε την ποιοτική αναβάθμιση και την καθολικότητα των υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες. Κι αυτό απαιτεί την μετεξέλιξη των δομών του ΕΟΠΥΥ και των Κέντρων Υγείας σ’ ένα Εθνικό Δίκτυο για την Πρωτοβάθμια Υγεία, με καθορισμό των ειδικοτήτων ιατρών που είναι αναγκαίες και αξιολόγηση του προσωπικού που θα μεταφερθεί».