«Απαγορευτικό» …. στον Πειραιά από τα νοσοκομεία

26-12-2016

Σε θέσεις μάχης βρίσκονται οι γιατροί στα νοσοκομεία Μεταξά, Νίκαιας και Τζανείου καθώς κάποιοι βρίσκονται ήδη σε επίσχεση εργασίας και άλλοι αναμένεται να μπουν. Όλοι όμως ανεξαιρέτως είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν εάν δεν βρεθεί λύση στα αιτήματα τους. Απλήρωτες εφημερίες για μήνες, καθυστερήσεις αποπληρωμής δεδουλευμένων, ελλείψεις σε προσωπικό και ελλείψεις σε υλικά είναι κάποια από τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι γιατροί στα δημόσια νοσοκομεία. Αναλυτικά στο νοσοκομείο Μεταξά οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι πολύ μεγάλες ενώ οι ειδικευόμενοι γιατροί ξεκινούν αύριο Παρασκευή 22 Μαρτίου επίσχεση εργασίας διότι υπάρχουν οφειλές για απλήρωτες εφημερίες 14 μηνών. Στο Τζάνειο σε επίσχεση εργασίας βρίσκονται ήδη οι ειδικευόμενοι και σε αποχή οι ειδικευμένοι από την τακτική λειτουργία του νοσοκομείου. Στο νοσοκομείο της Νίκαιας οι γιατροί ζήτησαν εχθές από την διοίκηση να αναστείλει τη σημερινή εφημερία του νοσοκομείου για να μην ταλαιπωρείται ο κόσμος εφόσον σήμερα προχωρούν και εκείνοι σε επίσχεση εργασίας αλλά το αίτημα τους δεν έγινε δεκτό. Οι εργαζόμενοι όλων των νοσοκομείων πανελλαδικά ζητούν πλέον δυναμικές κινητοποιήσεις σε όλη την χώρα καθώς στο 40% των νοσοκομείων της χώρας οι γιατροί δεν έχουν πληρωθεί τις τακτικές εφημερίες από τον περασμένο Νοέμβριο.

Ο κύριος Παναγιώτης Παπανικολάου, εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Νοσοκομείο της Νίκαιας δήλωσε στο «healthview»: «Στο νοσοκομείο της Νίκαιας είμαστε από σήμερα σε επίσχεση εργασίας. Όλα τα νοσοκομεία του Πειραιά θα συνεχίσουμε ενωμένοι τις κινητοποιήσεις διότι αισθανόμαστε αδικημένοι σε σχέση με τα υπόλοιπα νοσοκομεία. Πάντως επειδή ούτε τις εφημερίες του Δεκεμβρίου δεν πρόκειται να πληρωθούν και τα νοσοκομεία της Αθήνας όπως φαίνεται, θα μπουν και εκείνοι στο χορό των κινητοποιήσεων».

Σύμφωνα με πληροφορίες, πηγές του Υπουργείου Υγείας αναφέρουν ότι το κονδύλι για τις εφημερίες έχει ήδη εγκριθεί και ότι οι καθυστερήσεις στις πληρωμές οφείλονται στην γραφειοκρατία με αποτέλεσμα να μην έχει επιτραπεί μέχρι σήμερα στο γενικό λογιστήριο του κράτους να εκδώσει τα εντάλματα πληρωμής.

Χρυσάνθη Τασσοπούλου