Απιστία: Δέκα λόγοι που οι απατούν άντρες

26-12-2016
Η απιστία είναι παράξενο πράγμα. Κανείς δεν ξέρει τι μπροεί να οδηγήσει κάθε φορά τον άντρα στην αγκαλιά μιας άλλης γυναίκας απο της δικής του. Έλληνες ερευνητές λοιπόν αποφάσισαν να βρουν τους λόγους για τους οποίους ένας άντρας μπορεί να οδηγηθεί στην απιστία.
 
Ερευνητές από το Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών διαπίστωσαν πως οκτώ στους δέκα άνδρες και έξι στις δέκα γυναίκες απατούν το ταίρι τους στη διάρκεια του γάμου και των μόνιμων δεσμών.
Μάλιστα, εξ αιτίας αυτού ένα στα δύο ζευγάρια οδηγείται στο διαζύγιο, ακόμη και μόλις έξι μήνες μετά το γάμο.
 
Όπψς φάνηκε από την έρευνα, όταν τα ζευγάρια ξεκινούν την κοινή τους ζωή απολαμβάνουν αυθόρμητα το σεξ σχεδόν καθημερινά και ισχυρίζονται ότι αυτό θα κρατήσει για πολλά χρόνια.
Αυτό συμβαίνει επειδή η ερωτική επαφή και η σεξουαλική ταύτιση είναι η ενέργεια που τροφοδοτεί δύο ανθρώπους να φτάσουν στο γάμο και την ευτυχία. Αυτό όμως δυστυχώς δεν διαρκεί για πολύ.
 
Μάλιστα η γνωστή φράση εφτά χρόνια φαγούρα επιβεβαιώνεται πολύ συχνά γιατί η σεξουαλική απιστία φαίνεται να χτυπά περισσότερο τα ζευγάρια που είναι μαζί για πολλά χρόνια.
 
Τι οδηγεί όμως τους άντρες στην απιστία;
 
1. Η βαρεμάρα στο σεξ. Ξεκινά συνήθως μετά τους έξι μήνες συμβίωσης και κορυφώνεται στους δώδεκα μήνες και όπως έδειξε η έρευνα αποτελεί την πρώτη αιτία που οδηγεί τον άντρα στην απιστία. Η βιολογική ερμηνεία της είναι η πτώση των αντρογόνων και η άνοδος της ωκυτοκίνης (υπάρχουν έρευνες σε μοντέλα φοιτητών που αποδεικνύουν αυτή τη βιολογική μεταβολή). Το ανδρογόνο είναι υπεύθυνο για την επιθυμία και την ορμή τόσο στον άντρα όσο και στην γυναίκα.
 
2. Η γέννηση παιδιών:
Η πατρότητα δημιουργεί αύξηση της ωκυτοκίνης, της ορμόνης της θαλπωρής και της αγαπητικής σχέσης, μειώνοντας την αντρική ορμή που ελέγχεται από τα ανδρογόνα.
 
3. Η φιλική σχέση που αποκτά το ζευγάρι.
 
4. Η οικειότητα, ή αλλιώς η εξοικείωση:
Ποτέ μια εικόνα καθημερινή δε θα μοιάζει με την θεότητα που κατασκεύασε ο ανδρικός εγκέφαλος σαν ερωμένη.
 
5. Η αλλαγή ρόλου της γυναίκας που από ελκυστική ερωμένη γίνεται μητέρα και πιστή σύντροφο, άρα αδιάφορη για διεκδίκηση.
Η κατοχή του άλλου θεσμικά και κοινωνικά τον κάνει να αδιαφορεί, ό,τι κατέχω δεν το θέλω ή θέλω αυτό που δεν έχω.
 
6. Η καθημερινή τριβή και σύγκρουση δυο ανθρώπων που συγκατοικούν.
 
7. Η απομυθοποίηση του άντρα ιππότη, εραστή, προστάτη, λαμπερού αρσενικού που σιγά-σιγά σβήνει μέσα στη καθημερινή σχέση.
 
8. Η βεβαιότητα πως ο άντρας όταν βγαίνει με φίλους μπορεί να είναι και με ερωμένη άρα ανταγωνίστρια.
 
9. Η κλασική στάση του αρσενικού που όταν κατακτήσει μια γυναίκα πρέπει να πάει στην επόμενη.
 
10. Η αλλαγή των κοινωνικών συνθηκών ο άντρας υπάλληλος, πατέρας, εραστής, εξουθενωμένος οικονομικά, βιολογικά και ψυχικά, ενώ η γυναίκα μια νικημένη ερωμένη που την μεταμόρφωσαν οι συνθήκες από αφέντρα της αντρικής επιθυμίας σε νοικοκυρά.
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: