Απιστία: Πότε είναι πιο πιθανό να σας απατήσει;

26-12-2016
Εκατομμύρια γάμοι και σχέσεις τελειώνουν καθημερινά σε ολόκληρο τον κόσμο εξ’ αιτίας της απιστίας. Είναι συνήθως ο μεγαλύτερος φόβος σε μια σχέση ή σε ένα γάμο. Πότε όμως πρέπει να προσέχουμε περισσότερο; Πότε είναι πιο πιθανό να μας απατήσει ο σύντροφος μας; Η επιστήμη έχει την απάντηση.
 
Ερευνητές από το London Bussiness School έκαναν σχετικές μελέτες. Μετά από αρκετά πειράματα σε 2.500 εθελοντές η επιστημονική ομάδα του Daniel Effron έβγαλε τα συμπεράσματα της.
 
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία δημοσιεύτηκαν στην επιστημονική επιθεώρηση Scientific American, κάποιος είναι πιο πιθανό να απατήσει όταν βρίσκεται στο τέλος μιας φάσης της ζωής του. Μάλιστα, τότε οι πιθανότητες να απατήσει κάποιος είναι τρεις φορές μεγαλύτερες.
Όταν για παράδειγμα περνά τις τελευταίες του ημέρες σε μια δουλειά ή όταν είναι στο τελευταίο εξάμηνο του Πανεπιστημίου πριν βγει στην αγορά εργασίας.
 
Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Όπως εξηγεί ο Δρ. Effron, «ο άνθρωπος απατάει στο τέλος κάποιος φάσης της ζωής του επειδή θέλει να αποφύγει το συναίσθημα πως μετανιώνει που άφησαν μια τελευταία ευκαιρία στη ζωή τους για να κερδίσουν κάτι».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: