Απιστία: Το σχήμα του προσώπου δείχνει εάν θα σας απατήσει

22-09-2017

Ο μεγαλύτερος φόβος μέσα σε μια σχέση είναι αυτός της απιστίας. Πολλές φορές είναι δύσκολο να καταλάβουμε εάν ο σύντροφος μας έχει παράλληλη ερωτική σχέση. Τώρα όμως Καναδοί επιστήμονες επισήμαναν έναν ακόμα παράγοντα που μπορεί να μας προειδοποιήσει. Το σχήμα του προσώπου.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Nipissing στο Οντάριο του Καναδά έκαναν δυο πειράματα.
Ο επικεφαλής της έρευνας Στίβεν Άρνοκι και οι συνεργάτες του θέλησαν να εξετάσουν ποιο ρόλο παίζουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου στη σεξουαλικότητα των δύο φύλων και στην τάση τους προς την απιστία.

Βάσει δύο πειραμάτων που πραγματοποίησαν ο Άρνοκι και οι συνεργάτες του σε ομάδα φοιτητών, διαπιστώθηκε ότι οι άντρες και οι γυναίκες με υψηλή αναλογία πλάτους/ύψους προσώπου –δηλαδή αυτοί που έχουν πιο πλατύ και τετράγωνο πρόσωπο– έχουν αυξημένη λίμπιντο και εντονότερες τάσεις απιστίας.

Παλαιότερες έρευνες έχουν υποδείξει ότι η αναλογία πλάτους/ύψους του προσώπου (FWHR) συσχετίζεται με την επιθετικότητα, τις τάσεις επιβολής ή την ηθική ενός ανθρώπου. Η νέα μελέτη, η οποία δημοσιεύεται αναλυτικά στην επιθεώρηση Archives of Sexual Behavior, αποκαλύπτει ότι ο ίδιος δείκτης συνδέεται και με το πόσο έντονη είναι η σεξουαλική επιθυμία.

Όπως εξηγούν οι ερευνητές, το σχήμα του προσώπου διαμορφώνεται σε σημαντικό βαθμό από την επίδραση ορμονών όπως η τεστοστερόνη, η οποία παίζει καθοριστικό ρόλο και στην ερωτική επιθυμία και τη σεξουαλική συμπεριφορά του ατόμου.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Απιστία: Τα μοναχοπαίδια είναι πιο άπιστα
Απιστία: Η αλλαγή στη γλώσσα του σώματος είναι ύποπτη