Από 1η Φεβρουαρίου οι αιτήσεις για τη χορήγηση του Κοινωνικού Εισοδήματος

27-01-2017

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τη χορήγηση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης στους δικαιούχους. Συγκεκριμένα, από την 1η Φεβρουαρίου θα μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις οι δικαιούχοι, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου. Σύμφωνα με την υπουργό, οι αιτήσεις θα υποβάλλονται είτε ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα keaprogram.gr, είτε στους δήμους, είτε στα ΚΕΠ.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η κα Φωτίου ανέφερε ότι όσοι από τους 700.000 δικαιούχους υποβάλουν τις αιτήσεις μέσα στον Φεβρουάριο θα πάρουν κανονικά ότι δικαιούνται και ως εκ τούτου «δεν χρειάζεται να σπεύσουν όλοι την πρώτη ημέρα αλλά ούτε και την τελευταία».  Για τον Ιανουάριο ανέφερε πως θα ενισχυθούν οι δικαιούχοι με τον παλιό τρόπο που ίσχυε έως τον Δεκέμβριο.

Για τους φιλοξενούμενους η υπουργός διευκρίνισε πως για λόγους δικαιοσύνης ισχύει το πλαφόν με βάση τον αριθμό των ατόμων που κατοικούν στο ίδιο νοικοκυριό. Σύμφωνα με την ίδια, αν ένας δικαιούχος έχει εισόδημα, τότε θα δίνεται συμπληρωματικά η διαφορά έως το πλαφόν, ανάλογα με τα κριτήρια που έχουν τεθεί για κάθε κατηγορία.

Η κα Φωτίου ανέφερε  ότι  το ΚΕΑ διασφαλίζει το πλαφόν του ποσού του δικαιούχου και εάν έχει και άλλα εισοδήματα θα λαμβάνει τη διαφορά. Οι δικαιούχοι του ΚΕΑ έχουν δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τα παιδιά τους δικαιούνται να ενταχθούν σε βρεφονηπιακό σταθμό, έχουν δωρεάν τρόφιμα στα προγράμματα του ΕΣΠΑ.