Από τους πιο δυστυχισμένους της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι Έλληνες

26-12-2016
Μπορεί να φαντάζει απίθανο… κι όμως ισχύει. Υπάρχουν άνθρωποι που δηλώνουν πως δεν έχουν αισθανθεί ποτέ ευτυχισμένοι. Μάλιστα, στην Ελλάδα 4 στους δέκα λένε πως δεν έχουν αισθανθεί ποτέ ή σχεδόν ποτέ την ευτυχία.
 
Τα στοιχεία είναι από νέα Πανευρωπαϊκή μελέτη της Eurostat. Σύμφωνα με αυτά περισσότεροι από οκτώ στους δέκα νιώθουν μικρή έως μέτρια ικανοποίηση από τη ζωή που ζουν.
 
Συνολικά, οι Έλληνες παίρνουν 6.2 βαθμούς ευτυχίας σε μια κλίμακα από 0 έως 10. Αυτός ο βαθμός μας φέρνει στην προτελευταία θέση ευτυχίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μαζί με τους Πορτογάλους, τους Ούγγρους και τους Κύπριους. 
Μόνο το 12,8% των Ελλήνων δηλώνουν ικανοποιημένοι από τη ζωή τους ενώ το 35,5% νιώθουν ελάχιστα ικανοποιημένοι, ενώ το 51,8% μέτρια.
Στην τελευταία θέση είναι οι Βούλγαροι.
 
Στην κορυφή της λίστας της ευτυχίας είναι οι Φινλανδοί, οι Δανοί και οι Σουηδοί που αισθάνονται περισσότερο την ευτυχία με βαθμό 8 στα δέκα.
 
Φαίνεται λοιπόν, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat πως οι Έλληνες έχουμε το υψηλότερο ποσοστό δυστυχίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με το 42% εξ ημών να δηλώνουν ότι δεν νιώθουν ποτέ ή σχεδόν ποτέ ευτυχισμένοι.
 
Η έρευνα αυτή έγινε από την Eurostat με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ευτυχίας. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, οι πιο ικανοποιημένοι Ευρωπαίοι είναι οι νέοι ηλικίας 16 έως 24 ετών. Αυτό ισχύει και για την Ελλάδα όπου ο μέσος όρος ευτυχίας για τους νέους αυτής της ηλικίας είναι 7.
 
Αυτοί είναι οι βαθμοί ευτυχίας για κάθε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 
Δανία, Φινλανδία, Σουηδία – 8
Αυστρία, Ολλανδία – 7,8
Βέλγιο – 7,6
Λουξεμβούργο – 7,5
Ιρλανδία – 7,4
Βρετανία, Γερμανία, Πολωνία – 7,3
Ρουμανία – 7,2
Μάλτα – 7,1
Γαλλία, Σλοβακία, Σλοβενία – 7
Ισπανία, Τσεχία – 6,9
Ιταλία, Λιθουανία – 6,7
Εσθονία, Λετονία – 6,5
Κροατία – 6,3
Ελλάδα, Πορτογαλία, Ουγγαρία, Κύπρος – 6,2
Βουλγαρία – 4,8
 
Μέσος όρος Ευρωπαϊκής Ένωσης – 7,1