Αποφασισμένος να αξιοποιήσει την ακίνητη περιουσία των νοσοκομείων ο Υπουργός Υγείας

26-12-2016

Θα προχωρήσει η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των δημόσιων νοσοκομείων βάσει μιας έκθεσης που έχει συνταχθεί από το 2006  είπε χθες  στη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέτζος τονίζοντας ότι «Άχρηστες και αντιπαραγωγικές γραφειοκρατικές πρακτικές δεν έχουν πλέον θέση στο υπουργείο»

Ο κος Λυκουρέντζος αναγνώρισε το έργο του προκατόχου του, του συναδέλφου πρώην υπουργού όπως είπε Ανδρέα Λοβέρδου και σημείωσε πως αναλαμβάνει το υπουργείο στην πιο δυσμενή καμπή του αφού τα οικονομικά προβλήματα της χώρας περιορίζουν τις δυνατότητες της πολιτικής ηγεσίας.

Ο Υπουργός πάντως επεσήμανε ότι οι διαρθρωτικές αλλαγές στο υπουργείο υγεία θα συνεχιστούν θέτοντας τους εξής στόχους:

-Θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες συγχώνευσης και λειτουργικής ενσωμάτωσης μονάδων υγείας και φορέων, όπως έχουν δρομολογηθεί.

-Θα μειωθεί η φαρμακευτική δαπάνη κατά 1 δις ευρώ το 2012 μέσω της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και της διεύρυνσης της αγοράς των γενοσήμων φαρμάκων.

-Θα περιορισθούν οι σπατάλες στα νοσοκομεία μέσω αξιολόγησης της παραγωγικότητας και της ποιότητας των υπηρεσιών αλλά και αυστηρού ελέγχου της φαρμακευτικής δαπάνης και των προμηθειών σε νοσοκομειακά υλικά.

Ο υπουργός προανήγγειλε συνάντηση με εκπροσώπους φορέων της αγοράς ενώ αναφερόμενος στα χρέη του ΕΟΠΥΥ τόνισε ότι είναι υποχρέωση της πολιτείας να τα εξοφλήσει. «Ο ρόλος του ΕΟΠΥΥ είναι επιτελικός, ρυθμιστικός, διαπραγματευτικός και ελεγκτικός,αποτελεί τον βραχίονα της ασκούμενης πολιτικής του υπουργείου Υγείας και οι φιλοδοξίες μας γι’ αυτόν τον οργανισμό είναι αυξημένες» υπογράμμισε ο κος Λυκουρέντζος.