ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: “Σκεπτικισμός” ΚΙΝΑΛ για την ένταξη του “Ερρίκος Ντυνάν” στο δημόσιο σύστημα Υγείας

14-02-2019

Του Βασίλη Βενιζέλου

 

Όχι αρνητικά, αλλά σίγουρα με “ιδιαίτερο σκεπτικισμό” αντιμετωπίζει το Κίνημα Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ) το σχέδιο της κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας ως προς την ένταξη του ιδιωτικού νοσοκομείου της Αθήνας “Ερρίκος Ντυνάν” στο δημόσιο σύστημα Υγείας της χώρας μας, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Αλέξανδρος Ωνάσης.

Σε σχετικές δηλώσεις του στο healthview.gr, ο τομεάρχης Υγείας του ΚΙΝΑΛ Κώστας Μπαργιώτας επισημαίνει το βράδυ της Πέμπτης 14 Φεβρουαρίου χαρακτηριστικά την “υπερσυγκέντρωση νοσοκομειακών μονάδων και κλινών του δημοσίου στον άξονα της Μεσογείων και της Βασ. Σοφίας, ενώ θα ήταν καλοδεχούμενη απολύτως μία ενδεχόμενη ίσης αξίας επένδυση του Ιδρύματος Αλέξανδρος Ωνάσης σε ένα νέο νοσοκομείο στη Δυτική Αττική, η οποία στερείται τέτοιων πολύτιμων υποδομών”.

Επίσης, ο Κώστας Μπαργιώτας υποστηρίζει ακόμη ότι “το σχέδιο για το ‘Ερρίκος Ντυνάν’ δεν το έχει δει κανείς. Υπάρχει; Τι θέλει να κάνει η κυβέρνηση με την ένταξή του στο δημόσιο σύστημα Υγείας; Θα μεταφέρει διαλυμένες κλινικές και τμήματα από άλλα νοσοκομεία του ΕΣΥ της περιοχής σε αυτό; Θα μεταφέρει το νοσοκομείο ‘Ερυθρός Σταυρος’; Εάν γίνουν τετοιες κινήσεις, είναι αποδεκτό. Μόνον που δεν έχουμε δει τίποτε και δεν γνωρίζει κανείς τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης… Καλύτερα μία νέα επένδυση της τάξης των 88 εκατ. ευρώ στη Δυτική Αττική, εκ μέρους του Ιδρύματος Αλέξανδρος Ωνάσης”.