ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Το “Ερρίκος Ντυνάν” προβληματίζει την αντιπολίτευση – Σιωπή από Ν.Δ., “σκεπτικισμός” από ΚΙΝΑΛ…

15-02-2019

Του Βασίλη Βενιζέλου

 

Φαίνεται ότι κάτι ήξερε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης όταν ζήτησε λίαν προσφάτως και δημοσίως από τη Ν.Δ. και το Κίνημα Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ) να λάβουν θέση σχετικά με το ενδεχόμενο της απόκτησης του ιδιωτικού νοσοκομείου της Αθήνας “Ερρίκος Ντυνάν” από το Ίδρυμα Αλέξανδρος Ωνάσης και της τελικής ένταξής του στο ευρύτερο δημόσιο σύστημα Υγείας της χώρας μας, σε συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Δεν είναι μόνον το γεγονός ότι ο τομεάρχης Υγείας του ΚΙΝΑΛ Κώστας Μπαργιώτας δεν δήλωσε την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου στο healthview.gr άρνηση σχετικά με τον σχεδιασμό της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, αλλά περιορίσθηκε να εκφράσει μόνον “ιδιαίτερο σκεπτικισμό” και να ζητήσει το συγκεκριμένο σχέδιο για την αξιοποίηση του “Ερρίκος Ντυνάν” από το δημόσιο σύστημα Υγείας, είναι επίσης το γεγονός ότι η αξιωματική αντιπολίτευση εμφανίζεται με αλαλία σχετικά με το εν λόγω θέμα, το οποίο αναμένεται να έρθει στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα στο επίκεντρο της δημοσιότητας και του δημοσίου διαλόγου, με σχετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης!

Μπορεί ο αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας της Ν.Δ. Ιάσων Φωτήλας να αποκρούει ευγενέστατα το αίτημα για μία συγκεκριμένη τοποθέτηση της Ν.Δ. ως προς την τύχη του “Ερρίκος Ντυνάν” και ο τομεάρχης Υγείας της Ν.Δ. Βασίλης Οικονόμου να σιωπά χαρακτηριστικά, ακόμη και όταν ερωτάται συγκεκριμένα, είναι, όμως, περισσότερο από σαφές ότι στο εσωτερικό της Ν.Δ. υπάρχουν διαφορετικές απόψεις σχετικά με το θέμα, μεταξύ των οποίων αναπτύσσεται με αξιώσεις και η άποψη υπέρ της τελικής ένταξης του “Ερρίκος Ντυνάν” στο ευρύτερο δημόσιο σύστημα Υγείας της χώρας μας.

Καθίσταται, λοιπόν, προφανές ότι οποιαδήποτε δημόσια πρωτοβουλία της κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας υποχρεώσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης να λάβουν δημοσίως θέση για την τύχη του “Ερρίκος Ντυνάν”, ο σχεδιασμός της κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας κάθε άλλο παρά καθαρές αρνήσεις θα εισπράξει, ενώ δεν αποκλείεται να ενισχυθεί περαιτέρω το “μέτωπο” των πολιτικών δυνάμεων οι οποίες θα επιθυμούσαν, έστω και υπό προϋποθέσεις, να έβλεπαν το “Ερρίκος Ντυνάν” στην ιδιοκτησία του Ιδρύματος Αλέξανδρος Ωνάσης και στην υπηρεσία του ευρύτερου δημοσίου συστήματος Υγείας της χώρας μας.