Αρνούνται να παραδώσουν τα πολυϊατρεία οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ

26-12-2016

Δεν παραδίδουν τα πολυιατρεία οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ προκειμένου αυτά να κλείσουν και να ανοίξουν σε ένα μήνα ως κέντρα Υγείας αστικού τύπου όπως προβλέπει το νομοσχέδιο για το νέο ΕΟΠΥΥ.

Η διοίκηση του Οργανισμού έχει δώσει διορία έως τη Δευτέρα προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία παραλαβής με ευθύνη των διευθυντών των περιφερειακών διευθύνσεων όμως η Εκτελεστική Γραμματεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ (ΠΟΣΕΥΠ – ΕΟΠΥΥ) καλεί τους γιατρούς μαζί με τους ασφαλισμένους να παρίστανται στις Μονάδες τους, προκειμένου «να στηρίξουν τη νομιμότητα και να αποτρέψουν το κλείσιμό τους».

Επίσης κάνει λόγο για «βίαιη σφράγιση όλων των Μονάδων, πριν καν δημοσιευθεί ο νόμος»  Κινητοποιήσεις οργανώνονται σε διάφορα πολυιατρεία της Αττικής και στην επαρχία. Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ Δάφνης – Αγίου Δημητρίου , διοργανώνουν στις 9 το πρωί της Δευτέρας συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το πολυϊατρείο και απευθύνουν κάλεσμα στους πολίτες «να τους βοηθήσουν και να αντισταθούν, ώστε να αντιστρέψουν όλοι μαζί την ουσιαστική κατάργηση της πρωτοβάθμιας ιατρικής φροντίδας».

Η ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει ότι μεταφορά όλης της ιατρικής και νοσηλευτικής κίνησης στα παραπαίοντα νοσοκομεία του ΕΣΥ θα διαλύσει και τη δευτεροβάθμια περίθαλψη και καλεί τους νοσκομειακούς γιατρούς να συμμετάσχουν στην περιφρούρηση των πολυϊατρείων.

«Τα πολυϊατρεία θα κλείσουν για 30 μέρες και όχι για πάντα», είπε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον τ/σ ΣΚΑΙ. “Το κλείσιμό τους, υπογράμμισε, επιβάλλεται για να ενωθούν τα δύο συστήματα που ήταν πριν παράλληλα, του ΕΟΠΥΥ και των Κέντρων Υγείας των νοσοκομείων, σε ένα ενιαίο σύστημα».

Όσον αφορά στο πώς θα εξυπηρετούνται οι πολίτες, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε «τρεις μήνες που κάνουν απεργία οι γιατροί και είναι κλειστά πώς εξυπηρετούνται; και πρόσθεσε ότι «όπως εξυπηρετούνται αυτούς τους τρεις μήνες της απεργίας, δηλαδή μέσα από τους συμβεβλημένους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ που εξακολουθούν να λειτουργούν, μέσω των εξωτερικών ιατρείων των νοσοκομείων, και μέσω των κέντρων υγείας του ΕΣΥ, έτσι θα εξυπηρετηθούν και για τον ένα μήνα που γίνεται αυτή η διοικητική συνένωση».

«Όλοι όσοι φωνάζουνε έπρεπε να μου πουν γιατί δεν φώναζαν τρεις μήνες που κάνανε απεργία. Τώρα το θυμηθήκανε;» πρόσθεσε ενώ μέσω του tweetter προειδοποίσηε όσους κρατούν πολυιατρεία ότι είναι υπέυθυνοι για τη φύλαξή τους, κάθε ζημία θα τους καταλογίζεται μέσω των ΔΟΥ τους.