Αροστοτέλης Μπάμιας: «Δουλεύουμε μαζί για να βελτιώσουμε την φροντίδα των ασθενών μας».

24-11-2021

Το μήνυμα του 13oυ Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Ουρογεννητικού Καρκίνου (EMUC21)

Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στην μοριακή βιολογία, διάγνωση και θεραπεία (τοπική και συστηματική) του ουρογεννητικού καρκίνου θα παρουσιασθούν και θα συζητηθούν στις 25-28 Νοεμβρίου στο 13o Ευρωπαϊκό Συνέδριο Ουρογεννητικού Καρκίνου (EMUC21). Για πρώτη φορά στα 13 χρόνια της διεξαγωγής του, το συνέδριο θα διεξαχθεί στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Μέγαρο-Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών.  Οι εξελίξεις στον ουρογεννητικό καρκίνο θα παρουσιασθούν από προβεβλημένους επιστήμονες, οι οποίοι έχουν παίξει αποφασιστικό ρόλο στην σημαντική πρόοδο που παρατηρήθηκε τα τελευταία χρόνια στο πεδίο αυτό της Ιατρικής Επιστήμης. Το κεντρικό μήνυμα του Συνεδρίου είναι: «ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΑΣ». Το μήνυμα αυτό υπογραμμίζει την ιδιαιτερότητα του Συνεδρίου, που φέρνει στο ίδιο τραπέζι ουρολόγους, ογκολόγους, ακτινοθεραπευτές, αλλά και πολλούς άλλους ειδικούς, όπως Παθολογοανατόμους, Μοριακούς Βιολόγους, Ακτινολόγους, Πυρηνικούς Ιατρούς, Νοσηλευτές και γενικότερα όσους ασχολούνται επικεντρωμένα με τον ουρογεννητικό καρκίνο. Ταυτόχρονα, θα αναδειχθεί ο τομέας της εξατομικευμένης θεραπείας, που οι τελευταίες πρόοδοι στις στοχευμένες θεραπείες, αρχίζουν να εισαγάγουν με γοργά βήματα και στους καρκίνους του ουροποιογεννητικού συστήματος.

Η Ελληνική ιατρική κοινότητα και πιο συγκεκριμένα η Ελληνική Ουρολογική Εταιρεία, η Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος και η Ελληνική Εταιρεία Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό στο σημαντικό αυτό ιατρικό γεγονός διαδίδοντας την πληροφορία στα μέλη της, αλλά και παρέχοντας την δυνατότητα εγγραφής σε νέους συναδέλφους, οι οποίοι στερήθηκαν μεγάλο μέρος της εκπαίδευσής τους, λόγω της πανδημίας.

Αριστοτέλης Μπάμιας

Καθηγητής Θεραπευτικής-Παθολογίας-Ογκολογίας, Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών & Διευθυντής 2ης Προπαιδευτικής Παθολογικής Κλινικής, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ ΑΤΤΙΚΟΝ Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο