Ασφάλιση & Υγεία: Εθνικά Βραβεία Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας Elevate – «Κορυφαία Νεοφυής Επιχείρηση από το Οικοσύστημα», η Covariance

09-12-2022

Τη σημαντική διάκριση «Κορυφαία Νεοφυής Επιχείρηση από το Οικοσύστημα» έλαβε η Covariance, στον διαγωνισμό Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας Elevate Greece 2022. Η απονομή των Βραβείων πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο του ΕΚΕΦΕ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ», παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη, του Υφυπουργού Έρευνας και Τεχνολογίας κ. Χρίστου Δήμα, του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γιάννη Τσακίρη, της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κας Μαρίας Συρεγγέλα, του Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Κώστα Φραγκογιάννη, του Γενικού Γραμματέα Έρευνας και Καινοτομίας κ. Αθανάσιου Κυριαζή, εκπροσώπων των Επίσημων και Θεσμικών Υποστηρικτών του Elevate Greece, εκπροσώπων των Ερευνητικών Κέντρων και του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας (ΕΣΕΤΕΚ).

Το Βραβείο παρέλαβε η Δ/νουσα Σύμβουλος και Managing Director της Covariance, κα.Ελισάβετ Νίκα, η οποία δήλωσε: «Σήμερα η Covariance βραβεύτηκε ως η Κορυφαία Νεοφυής Επιχείρηση από το οικοσύστημα του Elevate Greece. Είναι μεγάλη η τιμή και η χαρά για όλη την ομάδα μας. Η βράβευση αυτή έρχεται σε μία συγκυρία ιδιαιτέρως σημαντική για εμάς, καθώς χρονικά συμπίπτει με την επέκταση των δραστηριοτήτων μας στον τομέα της ανάπτυξης καινοτόμων εφαρμογών που πρόκειται να δώσουν λύσεις και να ανατρέψουν τα δεδομένα στις αυξανόμενες ανάγκες των κλάδων της υγείας και της ασφάλισης.

Ευχαριστούμε θερμά το Elevate Greece, καθώς και τους θεσμικούς υποστηρικτές των βραβείων, καθώς με τη συμβολή τους στηρίζουν μία πρωτοβουλία εξαιρετικά σημαντική για την εξωστρέφεια της Ελληνικής Καινοτόμου επιχειρηματικότητας».

Σημειώνεται ότι η Covariance αξιοποιεί τα ενδοεπιχειρησιακά δεδομένα εταιρειών που δραστηριοποιούνται στους κλάδους της ασφάλισης και της υγείας δημιουργώντας σημαντική προστιθέμενη αξία για αυτές. Στον κλάδο της Ασφάλισης, προσφέρει λύσεις βασισμένες στην τεχνητή νοημοσύνη, για την ανίχνευση και την αποτροπή της ασφαλιστικής απάτης, την βελτιστοποίηση της διαδικασίας διαχείρισης απαιτήσεων, την ελαχιστοποίηση του κόστους διαμέσου του εντοπισμού υπερχρεώσεων και την ανάπτυξη των πωλήσεων. Στον κλάδο της Υγείας η Covariance προσφέρει καινοτόμα εργαλεία για την ανάπτυξη της ερευνητικής δυνατότητας των οργανισμών υγείας και για την ελαχιστοποίηση του κόστους λειτουργίας.