Άσθμα: Μειώνει τις πιθανότητες σύλληψης

26-12-2016
Πολλές γυναίκες έχουν πρόβλημα να συλλάβουν και να αποκτήσουν το παιδί που λαχταρούν. Η πρώτη λύση είναι οι θεραπείες γονιμότητας που θα αυξήσουν τις πιθανότητες της σύλληψης. Τώρα όμως, Δανοί επιστήμονες βρήκαν πως τα αποτελέσματα αυτών των θεραπειών γονιμότητας δεν έχουν τόσο καλά αποτελέσματα στις γυναίκες που έχουν άσθμα.
 
Ερευνητές από Νοσοκομείο Bispebjerg στη Κοπεγχάγη μελέτησαν 245 γυναίκες με μέσο όρο ηλικίας τα 36 χρόνια που είχαν πρόβλημα να συλλάβουν και έκαναν θεραπείες γονιμότητας… δηλαδή ορμονοθεραπείες.
Οι μισές εθελόντριες είχαν άσθμα ενώ οι άλλες μισές δεν είχαν.
 
Τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία δημοσιεύτηκαν στην ιατρική επιθεώρηση European Respiratory Journal, έδειξαν πως οι γυναίκες που είχαν άσθμα έκαναν κατά μέσο όρο 4.6 χρόνια να συλλάβουν ενώ οι γυναίκες χωρίς άσθμα χρειάστηκαν κατά μέσο όρο μόλις 2.7 χρόνια.
 
Η επικεφαλής της έρευνας, Dr. Elisabeth Juul Gade τόνισε λοιπόν πως αυτές οι ορμονοθεραπείες για την γονιμότητα δεν έχουν τα ίδια θετικά αποτελέσματα στις γυναίκες με άσθμα.
Προσέθεσε μάλιστα πως αυτό ισχύει ακόμα περισσότερο για τις γυναίκες που είναι άνω των 35 ετών.
 
Το γενικότερο συμπέρασμα λοιπόν των ειδικών είναι πως το άσθμα μειώνει τις πιθανότητες της γυναίκας να συλλάβει. Οι επιστήμονες δεν είναι ακόμα σε θέση να πουν γιατί συμβαίνει αυτό. Συνεχίζουν όμως τις έρευνες τους για να δώσουν απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα.
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: