Αβέβαιο το μέλλον του Γ.Τούντα στη θέση του προέδρου του ΕΟΦ

26-12-2016

Μετά την αποχώρηση του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ, Λευτέρη Παπαγεωργόπουλου, έντονη φημολογία για παραίτηση αφορά στο πρόσωπο του Προέδρου του ΕΟΦ Γιάννη Τούντα. 

Εισερχόμενος σε εκδήλωση της ΗΔΙΚΑ ο κ. Τούντας ερωτηθείς αν τίθεται θέμα και δικής του παραίτησης απάντησε: “Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά”. Και στην ερώτηση αν θα παραμείνει Πρόεδρος απάντησε σιβυλλικά: “Όλα θα γίνουν συν τω χρόνω”.

Πάντως ο νέος υπουργός Υγείας κος Γεωργιάδης όταν ρωτήθηκε για την παραίτηση του κου Τούντα απάντησε “…θα ακολουθήσει και αυτή”.

Αξίζει να σημειωθεί πως η θητεία του Προέδρου είναι τριετής και πιθανόν η παραίτηση του κ. Τούντα να συμπέσει με την ολοκλήρωση της θητείας του ενώ ήδη πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα παλιό και έμπειρο στέλεχος της ΝΔ που έρχεται να αναλάβει στη θέση του και που παλιότερα είχε πρωτοστατήσει σε “θέμα” που αφορούσε το Λαικό Νοσοκομείο… Επίσης ακούγεται όναμα από τον πολιτικό χώρο που θα δημιουργήσει έκπληξη αντίστοιχη με αυτή που δημιούργησε το όνομα του νέου υπουργού Υγείας.