Αύριο η κρίσιμη συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων για το άνοιγμα γυμνασίων – λυκείων. Σε… αναστολή η εστίαση

21-01-2021

Το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων, είναι το επόμενο βήμα που θέλει να κάνει η κυβέρνηση, η οποία περιμένει αύριο τις εισηγήσεις της Επιτροπής Εμπειρογμωμόνων του υπουργείου Υγείας. Αυτό που θα κρίνει την απόφαση των ειδικών είναι η επιδημιολογική εικόνα των τελευταίων ημερών.

Πιθανότερο σενάριο είναι η επιστροφή των μαθητών γυμνασίων και λυκείων την 1η Φεβρουαρίου. Το άνοιγμα θα γίνει με αυστηρά μέτρα και με δωράν τεστ σε καθηγητές και μαθητές.

Στο «τραπέζι» των λοιμωξιολόγων βρίσκεται και το άνοιγμα στα χιονοδρομικά κέντρα. Ήδη το υπουργείο Ανάπτυξης, με δεδομένο πως πρόκειται για εποχική δραστηριότητα, συζητά με τους λοιμωξιολόγους το ενδεχόμενο να επιτραπεί το άνοιγμά τους εντός των επόμενων δύο εβδομάδων.

Παράλληλα, αναμένεται να επιτραπούν και οι μετακινήσεις από νομό σε νομό, αλλά αποκλειστικά για την συγκεκριμένη δραστηριότητα, όπως τόνισε ο Αδωνις Γεωργιάδης αναφερόμενος στο ενδεχόμενο ανοίγματος των χιονοδρομικών.

Τα καταστήματα του ΟΠΑΠ επίσης βρίσκονται ψηλά στη λίστα με τις δραστηριότητες για άνοιγμα το επόμενο διάστημα, ενώ στο τραπέζι βρίσκονται το ψάρεμα και το κυνήγι που δεν αποκλείεται να επιτραπούν το επόμενο διάστημα. Σε κάθε περίπτωση, η εστίαση θα αργήσει να ανοίξει, όπως ξεκαθάρισε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός.