Αυτά είναι τα επαγγέλματα που κάνουν καλό στην καρδιά

26-12-2016
Δεν είναι όλες οι δουλειές το ίδιο. Άλλες είναι πιο κουραστικές, άλλες έχουν περισσότερο άγχος κι άλλες πάλι δεν απαιτούν και τόσο προσπάθεια. Φαίνεται λοιπόν, όπως διαπίστωσαν και Αμερικανοί επιστήμονες, πως είναι κάποια επαγγέλματα που κάνουν καλό στην καρδιά. Ποια είναι αυτά;
 
Οι ερευντές ανέλυσαν στοιχεία από 28.000 άντρες και 30.000 γυναίκες, ηλικίας άνω των 25 ετών, τους οποίους παρακολούθησαν οι ερευνητές επί 18,5 χρόνια.
Θέλησαν έτσι να δουν τις επιπτώσεις του επαγγέλματος στην υγεία της καρδιάς τους.
 
Τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία δημοσιεύτηκαν στην Επιθεώρηση του Αμερικανικού Κολεγίου Καρδιολογίας (JACC), έδειξαν πως οι άντρες που έκαναν έστω και μέτριας έντασης χειρωνακτική εργασία είχαν 10% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρδιακή ανεπάρκεια.
Το ίδιο φάνηκε να ισχύει και για τις γυναίκες στις οποίες μάλιστα το ποσοστό μείωσης του κινδύνου άγγιξε το 20%.
Οι υψηλής εντάσεως χειρωνακτικές εργασίες παρείχαν ακόμα μεγαλύτερο όφελος. Συγκεκριμένα μείωναν στους άντρες κατά 17% τον κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας.
 
Φαίνεται λοιπόν πως όσοι κάνουν χειρωνακτική εργασία έχουν πιο υγιή καρδιά αφού η δουλειά τους λειτουργεί και ως άσκηση και όλοι οι ειδικοί επισημαίνουν την τεράστια σημασία που έχει η σωματική δραστηριότητα στην υγεία.
 
Για τις ανάγκες τις έρευνας, οι ειδικοί εξέλαβαν ως μέτριας έντασης χειρωνακτική εργασία όλα τα επαγγέλματα που απαιτούν πολύωρη ορθοστασία ή βάδιση (λ.χ. πωλητές, σερβιτόροι), ενώ ως υψηλής έντασης τα επαγγέλματα που απαιτούν και ανύψωση βάρους (π.χ. αγροτικές εργασίες, εργάτες σε βιομηχανίες).
 
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: