Αυτά είναι τα επαγγέλματα που μας κάνουν πιο έξυπνους

26-12-2016
Υπάρχουν πολλών ειδών επαγγέλματα. Κάποια είναι χειρωνακτικά. Άλλα είναι περισσότερο εγκεφαλικά. Φυσικά αυτό δε σημαίνει απαραίτητα πως ένα χειρωνακτικό επάγγελμα δεν χρειάζεται νοημοσύνη ή πως δεν μας βοηθά να γίνουμε πιο έξυπνοι. Αλήθεια… ποια είναι τα επαγγέλματα που μας κάνουν πιο έξυπνους;
 
Αυτή την ερώτηση βάλθηκαν να απαντήσουν Αμερικανοί επιστήμονες σε μια ανεξάρτητη έρευνα.
Με ερωτηματολόγια και εξετάσεις προσπάθησαν να βρουν ποια είναι τα επαγγέλματα που βοηθούν τους ανθρώπους να ακονίσουν το μυαλό τους.
 
Τι διαπίστωσαν; Πως τα επαγγέλματα που μας κάνουν πιο έξυπνους είναι αυτά που μας επιτρέπουν να έχουμε προκλήσεις και στα οποία η εργασία γίνεται σταδιακά ολοένα και πιο απαιτητική με τον καιρό. Όπως εξηγεί ο επικεφαλής της έρευνας, Michael Merzenich, αυτό μας αναγκάζει να προσπαθούμε περισσότερο, να σκεφτόμαστε περισσότερο, να γινόμαστε καλύτερη άρα και να εκπαιδεύουμε περισσότερο και το μυαλό μας.
 
Αρκετές σχετικές έρευνες τα τελευταία δυο χρόνια έχουν δείξει διαφορετικά επαγγέλματα όπως καθηγητής μαθηματικών, συγγραφέας, μουσικός… ακόμα και αθλητής. Επαγγέλματα τα οποία για τον έναν ή τον άλλο λόγο ενεργοποιούν διαφορετικά τμήματα που εγκεφάλου που έχουν να κάνουν με τη νοημοσύνη.
 
Παλαιότερη έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Τέξας και το Πανεπιστήμιο του Ίλινοις έδειξε και ποιες είναι οι ενδείξεις πως κάποιος έχει μπορέσει να ακονίσει το μυαλό του στη δουλειά.
Ποια είναι αυτά;
– Μπορεί να μπλοκάρει τους αντιπερισπασμούς τριγύρω του
– Επικεντρώνεται στην εργασία που πρέπει να κάνει κάθε φορά
– Μπορεί να ελέγχει την προσοχή του
– Γίνεται καλύτερος και προοδεύει με τον καιρό
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: