Αυτές είναι οι 8 συνήθειες που θα ήθελε ο γιατρός σας να κόψετε

31-01-2019

Όλοι έχουμε κάποιες συνήθειες όσον αφορά στην υγεία μας. Άλλες είναι βλαβερές και άλλες καλές για τον οργανισμό μας και το σώμα μας. Τι θα έλεγαν οι γιατροί όμως αν μας ακολουθούσαν κάθε λεπτό του 24ωρου μας; Το θα μας έλεγαν να σταματήσουμε να κάνουμε;

Αυτές είναι οι 8 συνήθειες που ο γιατρός μας θα ήθελε να κόψουμε το συντομότερο δυνατό σύμφωνα με άρθρο του Reader’s Digest:

1. Μην καλείτε τον αριθμό έκτακτης ανάγκης από το κινητό σας
Eκείνος που καλεί τον αριθμό έκτακτης ανάγκης θα πρέπει να δώσει ακριβή στοιχεία για το όνομά του, την τοποθεσία στην οποία βρίσκεται και το τηλέφωνο επικοινωνίας του. Θα πρέπει επίσης να περιγράψει, κατά το δυνατόν, το έκτακτο συμβάν που αντιμετωπίζει. Οταν η κλήση γίνεται από το σταθερό τηλέφωνο είναι πιο εύκολο να εντοπιστεί η τοποθεσία του ατόμου που βρίσκεται σε ανάγκη και η βοήθεια να έρθει άμεσα.

2. Μην οδηγείτε εσείς όταν έχετε πρόβλημα υγείας
Αν δεν αισθάνεστε καλά και αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα υγείας, το χειρότερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να οδηγήσετε εσείς για να πάτε στο νοσοκομείο ή στον γιατρό. Ζητήστε καλύτερα από κάποιο οικογενειακό ή φιλικό σας πρόσωπο να σας πάει εκείνος.

3. Δεν γνωρίζετε τα φάρμακα παίρνετε
Αν λαμβάνετε κάποια φαρμακευτική αγωγή, πρέπει να γνωρίζετε με λεπτομέρειες ποια φάρμακα είναι, και τη δοσολογία σας.

4. Λέτε ψέματα στον γιατρό σας
Μην σκέφτεστε τις λέξεις που θα χρησιμοποιήσετε και μιλήστε ελεύθερα για το πρόβλημα υγείας σας. Ορισμένα πράγματα είναι άβολα για να τα συζητήσετε, αλλά πρέπει να το κάνετε. Κανείς δεν πρόκειται να σας κρίνει και ο γιατρός σας θα μπορέσει να κάνει καλύτερα την δουλειά του.

5. Αν κάτι δεν καταλαβαίνετε, ρωτήστε τον γιατρό
Πολλές φορές γίνονται παρανοήσεις όταν οι ασθενείς δεν καταλαβαίνουν τι ακριβώς τους έχει πει ο γιατρός τους. Αν κάτι δεν καταλαβαίνετε, ρωτήστε. Δεν υπάρχει κάνενα πρόβλημα.

6. Μην χρησιμοποιείτε φάρμακα που έχουν λήξει

7. Μην σταματάτε την φαρμακευτική σας αγωγή επειδή νιώθετε καλύτερα

8. Μην συμβουλεύεστε το Google
Πολλοί άνθρωποι όταν αντιμετωπίζουν ένα πρόβλημα υγείας ψάχνουν στο διαδίκτυο γι΄ αυτό και πανικοβάλλονται. Ρωτήστε καλύτερα τον γιατρό σας και μην χάνετε άδικα τον χρόνο σας διαβάζοντας πράγματα που ίσως δεν σας αφορούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Έμφραγμα: Οι γυναίκες επιβιώνουν περισσότερο αν τις αναλάβει γυναίκα γιατρός