Αυτή είναι η πιο επικίνδυνη στάση στο σεξ για τον άντρα

26-12-2016
Η στάση στο σεξ είναι περισσότερο θέμα γούστου και ο καθένας ικανοποιείται με διαφορετική. Υπάρχει όμως μια στάση η οποία αν και είναι αρκετά δημοφιλής ανάμεσα στους άντρες κρύβει πολλούς κινδύνους για εκείνους. Ποια είναι αυτή;
 
Ειδικοί Βραζιλιάνοι ερευνητές έκαναν σχετικές μελέτες και βρήκαν πως όταν η γυναίκα βρίσκεται πάνω στον άντρα κατά τη διάρκεια του σεξ οι κίνδυνοι για τον άντρα είναι μεγαλύτεροι. Κι αυτό γιατί είναι πιο πιθανό να οδηγήσει σε κάταγμα του πέους από άλλες στάσεις.
 
Όταν βέβαια μιλάμε για κάταγμα πέους δεν μιλάμε για σπασμένα κόκαλα αφού το συγκεκριμένο μέρος της αντρικής ανατομίας δεν έχει οστά. Πρόκειται όμως για «σκίσιμο» στον χιτώνα που περιβάλλει το ανδρικό όργανο. Αυτό φυσικά προκαλεί εντονότατο πόνο και μεγάλο αιμάτωμα.
 
Το κάταγμα πέους αποτελεί επείγον περιστατικό, γιατί αν αργήσουμε πάνω από 8 ώρες να το διορθώσουμε μπορεί να οδηγήσει σε μόνιμη στυτική δυσλειτουργία.
 
Τι έδειξε λοιπόν η νέα αυτή έρευνα για κάθε μια από τις στάσεις και το πόσο επικίνδυνες είναι; Η σύνθλιψη του πέους από το βάρος της γυναίκας όταν εκείνη είναι από πάνω ευθύνεται για το 50% των καταγμάτων πέους στη διάρκεια του σεξ. Η στάση του σεξ κατά την οποία η γυναίκα στηρίζεται στα χέρια και στα γόνατά της ευθύνεται για το 29% των κρουσμάτων ενώ όταν ο άντρας ξαπλώνει πάνω στην γυναίκα, είναι υπεύθυνη μόνο για το 21% των καταγμάτων του πέους.
 
Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «Advances in Urology», βασίσθηκε στην ανάλυση όλων των ανδρών με κάταγμα πέους που απευθύνθηκαν σε διάστημα 13 ετών σε τρία νοσοκομεία της πόλης Campinas, στην Βραζιλία.
 
Το ευχάριστο βέβαια είναι πως το κάταγμα πέους είναι ένα πρόβλημα που σπάνια προκύπτει. Έτσι, υπήρξαν μόλις 42 κρούσματα σε άνδρες μέσης ηλικίας 34,5 ετών. Ο νεότερος ήταν 16 ετών ενώ ο μεγαλύτερος 60.
 
Στα 28 από αυτά τα περιστατικά, οι άντρες είχαν ετεροφυλοφιλική σεξουαλική επαφή την ώρα του τραυματισμού, οι έξι αυνανίζονταν και οι τέσσερις είχαν ομοφυλοφιλική ερωτική επαφή. Οι υπόλοιποι τέσσερις δεν δήλωσαν πως τραυματίσθηκαν.
Οι μισοί από τους τραυματισμένους άντρες παρουσίασαν την κλασική τριάδα συμπτωμάτων: άκουσαν πρώτα ένα «κρακ» και μετά παρουσίασαν διόγκωση (πρήξιμο) και αφόρητο πόνο στο πέος, ενώ οι εννέα στους δέκα παρουσίασαν αφόρητο πόνο και αιμάτωμα.
 
Όλοι οι άντρες αντιμετωπίστηκαν χειρουργικά, αλλά δύο από αυτούς είχαν αργήσει να απευθυνθούν στους γιατρούς και έτσι πέντε χρόνια αργότερα παρουσίαζαν στυτική δυσλειτουργία.