Αυτό που κάνει ο άντρας μετά το σεξ μαρτυρά και τον χαρακτήρα του

26-12-2016
Όλοι επικεντρώνονται στη στιγμή της ερωτικής πράξης. Μάλιστα πολλοί λένε πως το πως φέρεται κάποιος κατά τη διάρκεια του σεξ λέει πολλά για τον χαρακτήρα του. Κι όμως. Το ίδιο ενδεικτικά για τον χαρακτήρα κάποιου είναι και αυτά που κάνει αμέσως μετά το σεξ. Και οι επιστήμονες εξηγούν…
 
– Κοιμάται
Ο ύπνος αμέσως μετά το σεξ είναι μια συνήθεια που έχουν περισσότερο οι άντρες. Μια συνήθεια που ενοχλεί τις γυναίκες. Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό Journal of Social, Evolutionary, and Cultural Psychology έδειξε ότι οι γυναίκες μετά το σεξ θέλουν  στοργή και χάδια σε αντίθεση με τους άνδρες οποίοι γυρίζουν πλευρό και κοιμούνται. Που οφείλεται όμως αυτή η συνήθεια των αντρών; Σύμφωνα με τους ειδικούς, η ντοπαμίνη η οποία απελευθερώνεται κατά το σεξ και κρατά σε εγρήγορση ψυχή και σώμα. Αμέσως μετά όμως εκρηγνύεται η οξυτοκίνη η οποία δρα χαλαρωτικά στον οργανισμό με αποτέλεσμα να φέρνει το αίσθημα της νύστας.
 
– Φεύγει
Είναι μια συνήθεια που έχουν αρκετοί άντρες μετά το σεξ. Απλά σηκώνονται αμέσως και φεύγουν, εκνευρίζοντας φυσικά τις γυναίκες.
 
– Τρώει
Είναι λογικό το σεξ να ανοίγει την όρεξη με αποτέλεσμα πολλοί άντρες να καταφεύγουν στο ψυγείο αμέσως μετά την πράξη.
 
– Κάνει τσιγάρο
Είναι μια συνήθεια που, σύμφωνα με έρευνες, έχει ένας στους τρεις άντρες που καπνίζουν. Και άλλη μια συνήθεια που φυσικά δεν βλέπουν με καλό μάτι οι γυναίκες.