Αυξάνονται οι «κόκκινες» περιοχές. Νέα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα από σήμερα στην Σπερχειάδα Μακρακώμης στην Φθιώτιδα

Δήμος Ιάσμου
05-01-2021

«Συναγερμός» έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές μετά τον εντοπισμό υψηλού επιδημιολογικού φορτίου σε διάφορες περιοχές της χώρας. Χθες, μετά από έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα, αποφασίστηκαν πρόσθετα περιοριστικά μέτρα για την κοινότητα Σπερχειάδα Μακρακώμης στην Φθιώτιδα. Η απόφαση ελήφθη, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, «για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19».

Τα περιοριστικά μέτρα προβλέπου:

Απαγόρευση μετακίνησης εκτός των ορίων της Κοινότητας Σπερχειάδας, εξαιρουμένης της μετακίνησης για λόγους υγείας

Από τις 18:00 έως τις 05:00 απαγόρευση οποιασδήποτε μετακίνησης πολιτών εντός της Κοινότητας, εξαιρουμένων των εργαζομένων και οι οποίοι θα μπορούν μόνο να μετακινούνται από την οικία τους προς την εργασία τους και αντιστρόφως με αποκλειστική άδεια του εργοδότη τους.

Αναστολή πραγματοποίησης θρησκευτικών τελετών

Αναστολή λειτουργίας καταστημάτων (λιανεμπορίου, κλπ)

Επιπλέον, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ο Δήμος Μακρακώμης θα αναλάβουν την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων της Κοινότητας Σπερχειάδας και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.

Τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν από την Τρίτη 05-01-2021 και ώρα 06:00 μέχρι την Πέμπτη 14-01-2021, οπότε και θα συνεδριάσει η Εθνική Επιτροπή Προστασίας Δημόσιας Υγείας Έναντι Κορονοϊού Covid-19 για την αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων.