Αυξέντιος Καλαγκός

Αυξέντιος Καλαγκός
10-09-2021

Ο Αυξέντιος Καλαγκός (11 Σεπτεμβρίου 1960 – ) είναι καρδιοχειρουργός. Είναι ο εφευρέτης του δακτυλίου “Kalangos Βιοαποικοδομήσιμη δακτυλιοπλαστική”. Μια συσκευή που χρησιμοποιείται για την επισκευή της μιτροειδούς και της τριγλώχινας βαλβίδας, ειδικά στα παιδιά.

ο “Kalangos Ring” είναι μια χειρουργική συσκευή που χρησιμοποιείται στην επιδιόρθωση βαλβίδων για δακτυλιοπλαστική. Ο δακτύλιος επιτυγχάνει τη χειρουργική διόρθωση του διεσταλμένου δακτυλίου της μιτροειδούς και τριγλώχινας καρδιακής βαλβίδας και διατηρεί το δυναμικό ανάπτυξης αυτών των βαλβίδων στα παιδιά προκαλώντας τη δημιουργία αυτόλογου ινώδους ιστού.

Σήμερα υπηρετεί ως Διευθυντής του Τμήματος Παιδιατρικής και Συγγενούς Καρδιαγγειακής Χειρουργικής στο Νοσοκομείο Ιασώ στην Αθήνα και ως τακτικός Καθηγητής Παιδιατρικής Καρδιαγγειακής Χειρουργικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Koc στην Κωνσταντινούπολη, Τουρκία. 

Είναι ο Πρόεδρος και Ιδρυτής του ιδρύματος «Kalangos Foundation», Πρόεδρος και ιδρυτής του «Global Forum on Humanitarian Medicine in Cardiology and Cardiac Surgery» και Πρόεδρος και συνιδρυτής του «Global Heart Network». Ήταν ο προηγούμενος Πρόεδρος της «World Society of Cardiovascular and Thoracic Surgeons» το 2014-2015 και σήμερα είναι ο ταμίας της εταιρείας. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 300 άρθρα κυρίως σε διάφορα περιοδικά καρδιαγγειακής χειρουργικής και καρδιολογίας.