Χάκαραν το υπουργείο Υγείας των ΗΠΑ εν μέσω της κρίσης του κορονοϊού

18-03-2020

Θύμα κυβερνοεπίθεσης έπεσε το υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ (HHS) την Κυριακή.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του reuters, ο υπουργός Υγείας Alex Azar δήλωσε ότι δεν υπάρχει “παραβίαση δεδομένων”. Ο εκπρόσωπος Τύπου του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας John Ullyot δήλωσε ότι τα δίκτυα του υπουργείου Υγείας “λειτουργούν κανονικά αυτή τη στιγμή” και ότι αξιωματούχοι ερευνούν το θέμα.

Η εκπρόσωπος του τμήματος, Caitlin Oakley, δήλωσε ότι υπήρξε «σημαντική αύξηση της δραστηριότητας στην υποδομή του κυβερνοχώρου του υπουργείου» εκείνη την ημέρα, ωστόσο το site του υπουργείου ήταν πλήρως λειτουργικό. Ούτε ο Ullyot ούτε ο Oakley έδωσαν άλλες λεπτομέρειες σχετικά με τη φύση του προβλήματος.

Το Bloomberg News, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές, δήλωσε ότι υπήρξαν πολλά περιστατικά χάκινγκ που εμφανίστηκαν με στόχο την επιβράδυνση των συστημάτων του τμήματος.

Το περιστατικό περιλάμβανε «υπερφόρτωση των εξυπηρετητών του υπουργείου με εκατομμύρια χτυπήματα» έγραψε στο Twitter, δημοσιογράφος του Bloomberg. Αυτά τα περιστατικά είναι συχνά και σπάνια «ρίχνουν» τα κυβερνητικά site. Ο ιστότοπος του τμήματος εμφανίστηκε να είναι προσβάσιμος τη Δευτέρα.

Το Bloomberg συνέδεσε το περιστατικό με τη δήλωση λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Κυριακής, του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, το οποίο αρνήθηκε τις φήμες για καραντίνα στις ΗΠΑ, λέγοντας ότι τα μηνύματα που αναφέρουν το αντίθετο, είναι ψευδή.

«Δεν θα υπάρξει καθολική υποχρεωτική καραντίνα στις ΗΠΑ», ανέφερε η δήλωση, η οποία δημοσιεύτηκε στο Twitter.