ΧΑΜΦΡΕΪ ΟΣΜΟΝΤ

Humphry Osmond
05-02-2021

Ο Χάμφρει Όσμοντ (1 Ιουλίου 1917 – 6 Φεβρουαρίου 2004) ήταν  Βρετανός  ψυχίατρος… ο πρώτος που εφηύρε και χρησιμοποίησε τον όρο ψυχεδελικό. Μάλιστα, έκανε διάφορες έρευνες επάνω στηνν Παρασκευή ψυχεδελικών φαρμάκων.

Ο Όσμοντ επίσης ερευνησε την ψυχολογία του κοινωνικού περιβάλλοντος και το πως αυτή επηρέαζε την θεραπεία σε ψυχιατρικά νοσοκομεία.
Μαζί με την επιστημονική ομάδα που έφτιαξε, έκαναν πειράματα σε ασθενείς παρατηρώντας την χρήση παραισθησιογόνων φαρμάκων. 

To 1953, Όσμοντ ανακάλυψε την ομοιότητα της μεσκαλίνης με την αδρεναλίνη. Και σχημάτισε μια θεωρία πως η σχιζοφρένεια μπορεί να είναι μια μορφή αυτο-νάρκωσης, που προκαλείται από το ίδιο το σώμα του ασθενούς.
Πίστευε πως ο ψυχιάτρος μπορεί να καταλάβει τον σχιζοφρενή ασθενή μόνο κατανοώντας τον λογικό τρόπο το μυαλό μπορεί να συλλάβει διαστρευλωμένες αντιλήψεις.

Έμαθε επίσης πως να μεγιστοποιηεί την εμπειρία του παραισθησιογόνου LSD και το 1956 ήταν ο πρώτος που χρησιμοποίησε τον όρο ψυχεδελικό σε ένα συνέδριο στη Νέα Υόρκη.

Προσπάθησε να θεραπεύσει αλκοολικούς χρησιμοποιόντας το LSD και μάλιστα ισχυρίστηκε πως είχε 50% θετικά αποτελέσματα και ένας από ασθενείς του ήταν ο Bill W που ίδρυσε τους Ανώνυμους Αλκοολικούς.