Χανιά: Τέσσερις γνωστοί γιατροί υπέβαλαν παραιτήσεις από το Νοσοκομείο Χανίων

04-08-2023

Τέσσερις και όχι τρεις είναι τελικά οι παραιτηθέντες χειρουργοί στο Nοσοκομείο Χανίων και μάλιστα είναι γιατροί που τα ονόματά τους είναι πολύ γνωστά στην τοπική κοινωνία των Χανίων.

Πρόκεται για τους Μιλτιάδη Καστανάκη, Νίκο Κατσούγκρη, Νίκο Τσιμινικάκη και Αλέξανδρο Παπαδομιχελάκη, οι παραιτήσεις των οποίων βρίσκονται εν γνώση του υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr.

Βέβαια, επισημαίνεται ότι αυτό δεν σημαίνει πως οι γιατροί έχουν αποχωρήσει από την εργασία τους, καθώς η διαδικασία προβλέπει ότι θα πρέπει να επιβεβαιώσουν την παραίτησή τους σε έναν μήνα. Μέχρι τότε παραμένουν στο δυναμικό του ΕΣΥ.

Εκείνο που διακυβεύεται -αν οι παραιτήσεις οριστικοποιηθούν- είναι η ομαλή διεξαγωγή χειρουργείων στο νοσηλευτικό ίδρυμα, ενώ πηγή του προβλήματος, όπως είχε ήδη αναφερθεί, φαίνεται ότι είναι τα ΤΕΠ και ο τρόπος κατάρτισης των εφημεριών εξαιτίας των βαρών που επωμίστηκε η χειρουργική κλινική για τα επείγοντα περιστατικά.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αποκτά έτσι η σύσκεψη που έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Δευτέρα, μεταξύ της διοίκησης του Νοσοκομείου Χανίων και των γιατρών του χειρουργικού τομέα.